130 let

POSLEDNÍ VEČEŘE

Česko

Které jídlo byste si dal, kdyby mělo být vaše poslední?

Poslední večeři bych pojal velkoryse. Zahájil bych ji drobnou lahůdkou amuse-bouche od Diettera Müllera, jednoho ze tří nejlepších michelinských kuchařů. Pak bych si dal jelení polévku od Petra Vacka z Alcronu a kachní kaldoun s játrovým knedlíčkem od Vaška Friče. Předkrm: hříbkové rizoto od Riccarda Lucqua z Aromi, hlavní chod: telecí líčka s bramborovou kaší od Zdeňka Pohlreicha. Pak makové buchtičky s anglickým krémem od Lukáše Pohla z La Degustation Boheme Bourgeoise a mix sýrů z Toskánska a Burgundska. Popíjel bych brazilský cabernet sauvignon Sam Pan Ha Miolo 2005. Roman Vaněk Šéf Pražského kulinářského institutu

  • Vybrali jsme pro Vás