Úterý 18. ledna 2022, svátek má Vladislav
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet

Lidovky.cz

Slavný šéfkuchař vaří v Praze

Česko

GASTRONOMIE

PRAHA Dobré suroviny, nápady, chuť experimentovat a umění vytvořit atmosféru. To všechno dělá dobrého kuchaře výjimečným, tvrdí francouzský kuchař Roland Chanliaud, držitel jedné hvězdičky v prestižním gastronomickém průvodci Michelin. Své umění předvádí Pražanům od včerejška až do pátku v luxusní restauraci v Paláci Kinských. Do Prahy si přivezl i vlastní lanýže, protože ty, které se v Česku prodávají, prý nemají správné aroma...

„Jeho specialitou je malý tataráček ze Charolais, což je plemeno bílých krav z Burgundska.

Dává na něj nasekané čerstvé ústřice,“ řekl Zlatko Míčka ze společnosti Merlot, která návštěvu kuchaře zorganizovala.

Autor:

Velký test samotestů na covid: lépe fungují výtěrové, některé neodhalí nic

Premium Ještě před dvěma lety znamenaly dvě čárky na testu, že se budou chystat křtiny, delta byly americké aerolinky, gama...

Nečekaný příbuzenský vztah. Vévodkyně Kate a Meghan pojí krev Přemyslovců

Premium Učebnice mluví jasně. Přemyslovci vymřeli po meči v roce 1306, kdy byl mladičký král Václav III. zákeřně zavražděn...

Češi investují do kryptoměn ve velkém. Stát řeší, jak je přinutit přiznat zisky

Premium Ještě nedávno byly virtuální měny jako bitcoin investicí především pro lidi, kteří chtěli experimentovat a nebáli se...