Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Soutěž přímo u udírny

Česko

O NEJLEPŠÍ KLOBÁSU

BOHUSLAVICE Nejlepší domácí klobásy na Zlínsku umí vytvořit Jiří Buchta (na snímku) z Bohuslavic. Alespoň takto jeho um v sobotu ohodnotila odborná porota v kulturním domě při tradičním koštu v obci. Návštěvníkům akce nejvíce chutnaly uzeniny Milana Jiřikovského z Hluku. Porotci ochutnali 14 druhů domácích klobásek. „Letos jsme tady měli zejména klobásy z vepřového masa plus nějaké pojivo, záleží, co kdo používá,“ řekl Jiřikovský. Na rozdíl od loňského ročníku tak lidé letos neměli příležitost ochutnat uzeninu například z divočáka. Kvalitní klobása pak podle Jiřikovského musí vznikat s láskou, potom prý mnohem lépe chutná. „Nelze používat například čínský česnek, papriku. Musíte mít české kvalitní a dobré koření a ochucovadla,“ připomněl. čtk

Vydání| Tato zpráva vyšla v prvním vydání

Regionální mutace| Lidové noviny - Morava