PRAHA Brynza, známá slovenská pochoutka z ovčího sýra, by měla být brzo zapsána do registru chráněných označení Evropské unie. Zítra vyprší lhůta, během které mohou země EU proti zápisu brynzy vznést námitku. Její využití v gastronomii je velmi pestré. Mimo klasických halušek se hodí do pomazánek i polévek. K bačům do salaší už si pro ni jezdí jen málokdo. Lidé kupují průmyslově vyráběnou brynzu ze sýráren, jako je ta na snímku ve středoslovenském Tisovci.
Sýr má šanci na ochrannou známku
SLOVENSKÁ BRYNZA
Překvapení ve schránce: daň z nemovitosti vzroste i násobně. Víme, kolik si připlatí v konkrétních městech
Kelímek od jogurtu: mýt, či nemýt? Řada lidí stále tápe, co a v jakém stavu patří do tříděného odpadu
Matka oběti: mluvila jsem s blízkým vraha. Lenka Šimůnková hledá odpovědi na to, co se stalo na filozofické fakultě
Armáda kupuje nová nákladní auta, už to ale nebudou kopřivnické Tatry. Nahradí je vozidla značky Volvo
V matematice je vidět zhoršení. Velký problém dělala úloha se švadlenami, říká šéf Cermatu po přijímačkách na SŠ
Klíčový aktér kauzy Dozimetr žádá výslech Rakušana a dalších členů hnutí STAN. Ministr se už vyjádřil
Akční letáky
Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!