130 let

VAŘÍME S KNIHOU

Česko

Gastro-show s ukázkami přípravy pokrmů z knih o vaření

Pátek 15. května

14.00-15.00 Burgundsko - kraj radosti a umění žít

Zastoupení Burgundska v Praze a společnost Terravina odhalují bohatství burgundské gastronomie. Šneci zapečení s bylinkovým máslem, burgundská vína Těší se na vás i Patrick Vieuville z nakladatelství Pavic, který představí knihy věnované nejen burgundské kuchyni.

16.00-17.00 Kuchařka Zpátky domů od Hanky Michopulu

Odbornice na domácí vaření předvede přípravu omáčky z pečených rajčat, která se bude servírovat se špagetami. Během ochutnávky bude také probíhat autogramiáda.

17.30-18.30 Burgundsko - kraj radosti a umění žít

Zastoupení Burgundska v Praze a společnost Terravina odhalují bohatství burgundské gastronomie. Šneci zapečení s bylinkovým máslem, burgundská vína

Sobota 16. května

10.00-11:00 Snídaně na sladko s Pavlínou Berzsiovou

Setkání s autorkou Velké domácí kuchařky.

11.30-12.30 Kuchařka pro dceru od Jany Florentýny Zatloukalové

Autorka kuchařského bestselleru připraví kulinářské překvapení - ochutnávka je spojená s autogramiádou.

12.30-13.30 Olivová a Mořská kuchařka od Dagmar Derré a Lenky Světové

Autorky předvedou přípravu lilkového kaviáru s pečenou ciabattou a postup při vaření mušlí na víně. Přijďte ochutnat tyto delikatesy a naučit se nové recepty.

14.00-15.00 Chi-chiang Cheng (Tchaj-wan)

Jeden z nejlepších kuchařů asijské sekce hotelu Renaissance ve Vídni prezentuje přípravu jídla „Sladké kuře generála Tsoa“.

15.30-16.30 Vařte jako v Alcronu s Romanem Paulusem

Šéfkuchař hotelu Alcron a autor nové kuchařky v jedné osobě, zve na ochutnávku jedinečných receptů - studeného a teplého předkrmu.

17.00-18.00 Čaj o páté

S královnou dezertů Mirkou Slavíkovou, autorkou knihy Kouzlo dezertů.

Neděle 17. května

12.30-13.30 Sladkovodní kuchařka od Milana Paličky

Přijďte ochutnat a ocenit Mánkova filátka v pivním těstíčku, která připraví autor Sladkovodní kuchařky. Ochutnávka je spojena s autogramiádou.

14.00-15.00 Chi-chiang Cheng (Tchaj-wan)

Jeden z nejlepších kuchařů asijské sekce hotelu Renaissance ve Vídni prezentuje přípravu jídla „Hovězí konkubíny Guifei“.

  • Vybrali jsme pro Vás