Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Dršťky na uzené paprice či ledvinky. Pohlreichovo bistro láká na rakousko-uherskou kuchyni

Letitý úspěch pražského Café Imperial, zaměřeného na českou kuchyni, přivedl Zdeňka Pohlreicha k otevření dalšího podniku, který záběr rozšiřuje na kulinární tradici celé střední Evropy. Bistro Next Door, jež najdete přes ulici od Imperialu, nabízí třeba dršťky na uzené paprice nebo foie gras s knedlíky a vejci.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

15. 4. 2017 5:07

Jestli ten obrazek ukazeje porci k obedu, tak to je snad pro petilete dite.

0 0
možnosti

C. Sangrail

15. 4. 2017 1:46

Mrzí mě, co řekl o těch výjimečných producentech, kteří u nás dělají něco víc, než je (tristní) český standard. Nechápu, jak šéfkuchař, který si vlastně založil kariéru na propagaci regionální a sezónní kuchyně, může jen tak mávnout rukou nad jejich prací. Já si vážím všech, kdo se snaží dělat něco pořádného navzdory tomu, jak jim tato země hází klacky pod nohy. (Byrokracie, právní nejistota, všeobecná mentalita přednaštvanosti a malichernosti...) Právě lidí, kteří "dělají pár kusů hovězího", by mělo být víc, pak by se tu snad věci pohnuly kupředu. A jestli tyto lidi nepotřebujeme, protože zemědělství se už nemůže odlepit ode dna, jak tvrdí Z. P., pak možná nepotřebujeme ani restaurace jako jsou ty jeho, protože české pohostinství je zrovna tak odsouzené zůstat u dna...?

0 0
možnosti

C. Sangrail

15. 4. 2017 1:49

U Olomouce např. vznikla šnečí farma. Firma Mitrovsky produkuje skvělé vyzrálé hovězí. Ocean48 sem vozí desítky druhů čerstvých ryb a mořských plodů. V kdejakém i středně velkém městě jsou pražírny kávy. Atd. atd. Já to prostě obdivuji. Lidé, kteří se do takových věcí pouštějí, vracejí životu v Čechách barvu a vůni.

0 0
možnosti

P. Bárta 150

14. 4. 2017 22:11

Pohreich zaslouzi statni vyznamenani, nebot on otevrel problematiku kvality ceskeho restauraterstvi, ukoncil dobu, kdy kdektery " umelec" ala Novotny urcoval, co je kvalita v gastronomii a tu ted rozvijeji v mediich skutecni kuchari. Pisu to z Italie a kvalite ceskych surovin se musim akorat usmívat, te je všenarodni omyl

0 0
možnosti

J. Novotný 046

15. 4. 2017 6:39

Jetli s prominutím "žerete" dršťky, ledvinky a foie gras s knedlíky a za svůj idol v gastronomii považujete Pohlreicha se slovníkem dlaždiče, je mi vás upřímně líto. Tím spíš, jestli píšete z Itálie. Tipuju, že by to by tam nejedl ani pes. Já žil dlouhá léta ve Francii a fois gras s knedlíkem je neuvěřitelná ostuda.

0 0
možnosti

J. Novotný 046

14. 4. 2017 16:49

Dřív jsem to místo měl rád. Jen v pátek si člověk musel dávat bacha, to se házelo zbylými koblihami, bylo to v Praze vyhlášené :-)

0 0
možnosti

J. Novotný 046

14. 4. 2017 16:45

Br, to bych tedy nejedl, ledaže bych umíral hlady.

0 0
možnosti

14. 4. 2017 16:42

Myslím si , že Zdeněk Polreich docela dobře vystihuje situaci v českém zemědělství. Nikdy jsem nerozuměl tomu křečovitému vychvalování českých potravin! Stačí vytáhnout paty za humna a porovnat kvalitu tamních potravin a to jak v nákupních centrech, tak i zejména na farmářských trzích třeba v sousedním Rakousku!

0 0
možnosti

14. 4. 2017 14:50

když na to někdo má,může tam chodit,já mám jenom 3500 důchodu a tak hlavně kontroluju popelní ce a taky to není hnejorší,jen ve flaškách většinou je sucho,až našetřím tak si do toho CAFFE zajdu

0 0
možnosti

14. 4. 2017 9:13

Když mu to jedí, tak ať tam chodí. Česká kuchyně je česká kuchyně!

0 0
možnosti

14. 4. 2017 11:08

To co vaří Pohlreich v Caffe Imperial je rozhodně víc česká kuchyně než , co vaří doma 99,9% Češek ....nanynky z Mimibazaru

0 0
možnosti