Diskuze
Dršťky na uzené paprice či ledvinky. Pohlreichovo bistro láká na rakousko-uherskou kuchyni
Děkujeme za pochopení.
Jestli ten obrazek ukazeje porci k obedu, tak to je snad pro petilete dite.
C. Sangrail
Mrzí mě, co řekl o těch výjimečných producentech, kteří u nás dělají něco víc, než je (tristní) český standard. Nechápu, jak šéfkuchař, který si vlastně založil kariéru na propagaci regionální a sezónní kuchyně, může jen tak mávnout rukou nad jejich prací. Já si vážím všech, kdo se snaží dělat něco pořádného navzdory tomu, jak jim tato země hází klacky pod nohy. (Byrokracie, právní nejistota, všeobecná mentalita přednaštvanosti a malichernosti...) Právě lidí, kteří "dělají pár kusů hovězího", by mělo být víc, pak by se tu snad věci pohnuly kupředu. A jestli tyto lidi nepotřebujeme, protože zemědělství se už nemůže odlepit ode dna, jak tvrdí Z. P., pak možná nepotřebujeme ani restaurace jako jsou ty jeho, protože české pohostinství je zrovna tak odsouzené zůstat u dna...?
C. Sangrail
U Olomouce např. vznikla šnečí farma. Firma Mitrovsky produkuje skvělé vyzrálé hovězí. Ocean48 sem vozí desítky druhů čerstvých ryb a mořských plodů. V kdejakém i středně velkém městě jsou pražírny kávy. Atd. atd. Já to prostě obdivuji. Lidé, kteří se do takových věcí pouštějí, vracejí životu v Čechách barvu a vůni.
P. Bárta 150
Pohreich zaslouzi statni vyznamenani, nebot on otevrel problematiku kvality ceskeho restauraterstvi, ukoncil dobu, kdy kdektery " umelec" ala Novotny urcoval, co je kvalita v gastronomii a tu ted rozvijeji v mediich skutecni kuchari. Pisu to z Italie a kvalite ceskych surovin se musim akorat usmívat, te je všenarodni omyl
J. Novotný 046
Jetli s prominutím "žerete" dršťky, ledvinky a foie gras s knedlíky a za svůj idol v gastronomii považujete Pohlreicha se slovníkem dlaždiče, je mi vás upřímně líto. Tím spíš, jestli píšete z Itálie. Tipuju, že by to by tam nejedl ani pes. Já žil dlouhá léta ve Francii a fois gras s knedlíkem je neuvěřitelná ostuda.
J. Novotný 046
Dřív jsem to místo měl rád. Jen v pátek si člověk musel dávat bacha, to se házelo zbylými koblihami, bylo to v Praze vyhlášené :-)
Myslím si , že Zdeněk Polreich docela dobře vystihuje situaci v českém zemědělství. Nikdy jsem nerozuměl tomu křečovitému vychvalování českých potravin! Stačí vytáhnout paty za humna a porovnat kvalitu tamních potravin a to jak v nákupních centrech, tak i zejména na farmářských trzích třeba v sousedním Rakousku!
když na to někdo má,může tam chodit,já mám jenom 3500 důchodu a tak hlavně kontroluju popelní ce a taky to není hnejorší,jen ve flaškách většinou je sucho,až našetřím tak si do toho CAFFE zajdu
To co vaří Pohlreich v Caffe Imperial je rozhodně víc česká kuchyně než , co vaří doma 99,9% Češek ....nanynky z Mimibazaru