náhledy
Tohle je teprve začátek, hlásí Bára Karpíšková (33) alias Bjukitchen ve svém nově otevřeném podniku v centru Prahy. V místě, kde dlouhá léta fungovala tmavá prodejna pizzy a tureckého kebabu, dnes najdete sympatickou výrobnu křupavé granoly, výživných salátů a domácích pečených dobrot.
Autor: Hana Knížová
Bára Karpíšková o bistru mluvila už před deseti lety. „Došla jsem k tomu, jak je mým zvykem, přirozeně. O ničem dlouho nepřemýšlím, nejsem typ, který by si dělal nástěnky na Pinterestu a přesně věděl, co jak v životě bude,“ přiznává milovnice dobrého jídla, „nemám pocit, že by Bjukitchen bylo vyvrcholením mé cesty. Spíš to vnímám tak, že to, co jsem dělala celou dobu, konečně dostalo hmatatelnou formu. Je to začátek.“
Autor: Hana Knížová
Tým bistra Bjukitchen
Autor: Hana Knížová
Za onu hmatatelnou formu tu odpovídala architektka Tereza Froňková, která má v portfoliu několik podniků gastro skupiny Ambiente: Kuchyň na Hradě, Esku v Karlíně nebo třeba vinárnu Bokovka v Dlouhé ulici. Prostoru podle jejího návrhu vévodí velkorysý pult, který zároveň funguje jako místo pro přijímání objednávek nebo přípravu granoly. Příchozí si tu mohou posedět na designových židlích dánské značky Frama či kultovního brandu Hay.
Autor: Hana Knížová
Bára Karpíšková
Autor: Hana Knížová