Výrobci pravděpodobně chtěli vytvořit alternativu k hamburgerům a podobným pokrmům fastfoodového typu. Knedlík ve formě bulky, o něco tvrdší než jeho původní verze, vyplňuje nepříliš štědré množství omáčky. Náš guláš chutnal standardně a připomínal běžné jídlo z kantýny či restaurace.
Sporná je ovšem otázka, zda se knedlík skutečně dá jíst v ruce - samotný proces konzumace sice žádné problémy nepředstavuje, produkt se ale musí po zakoupení minutu ohřívat v mikrovlnce, což jednak znemožňuje jíst jej rovnou „na ulici“ jako párek v rohlíku či zmíněný hamburger, jednak to také znamená, že je poměrně dost horký.
Přesto nebyl tento experiment pro redakci zklamáním. Knedlík do ruky je pozoruhodná kuriozita, kterou pro ukojení zvědavosti doporučujeme vyzkoušet. Nejspíš se sice nestane pravidelnou součástí vašeho jídelníčku, ale rozhodně si s ním užijete nevšední zážitek.
Knedlíky do ruky, určené speciálně pro Českou republiku, peče pobočka Dutch Bakery v Alkmaaru. Vyrábějí se ve třech variantách - s gulášem, se svíčkovou a jako „knedlo-vepřo-zelo“. Jedna stodvacetigramová porce, kterou pořídíte zhruba za 30 korun, obsahuje kolem tisíce kalorií.