Diskuze
Flusanec, kominíček, semafor... legendární české míchané nápoje. Dáte si?
Děkujeme za pochopení.
O. Dobisík
Každej máme vlastní názvy.
My griotce s rumem říkáme prostě griorum (většinou v poměru 3:1) a užíváme si ho většinou na vodě při soulodi :-). No a houba či rukola/rumola (záleží na poměru) jsou samozřejmě klasiky.
P. Janda
Kominíček vypadá poněkud jinak!
To není jen nasypat kafe do rumu! Správný kominíček se dělá takto:
malý prcek rumu, na něj se položí kolečko omytého citronu (i s kůrou!), na kolečko citronu se nasype malá kávová lžička cukru ( drobný krystal je dobrý) a na vršek cukru se pak nasype na špičku nože jemně mletá káva.
Pije se tak, že se vezme kominiček, sejmeme z něj kolečko citronu scukrem a kávou a vložíme do úst. Lehce prokousneme a nalejeme si do úst celého prcka. Toto vše se důkladně přežvýká, chutě se propojí a následně spolkneme. Zůstane svěží chuť citronu a rumu.
Dá se toho takto vypít celkem dost, ale varuji před mícháním s jiným druhem alkoholu (pivo, tvrdé a už vůbec ne vímo!). Ráno žádný bolehlav, jen docela slušný hlad! :-)))