náhledy
Artyčok si žádá svůj čas na přípravu.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
Srdíčko artyčoku je třeba okrájet dobrým nožem, chrání ho pichlavé houževnaté lupeny.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
Čím pomaleji a opatrněji budete krájet, tím méně zůstane zbytečného odpadu.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
Čím pomaleji a opatrněji budete krájet, tím méně zůstane zbytečného odpadu.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
Z oloupaného plodu je ještě třeba vydlabat „vousy“ – a artyčok je připravený na další úpravu.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
Takto vypadá oloupaný a očištěný artyčok.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
Artyčoky pak povaříme v osolené vody s pár stroužky česneku, tymiánem, plátky citronu a kapkou olivového oleje.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny
Ragú z čerstvých artyčoků.
Autor: Tomáš Krist, Lidové noviny