náhledy
Klasickou restauraci zde nepotkáte, místní v těchto končinách jí převážně u stánků s rychlým občerstvením, ve kterých připravují zde nejlepší korýše široko daleko.
Autor: Archiv Michaela Váni, Lidovky.cz
Celým přístavem se line omračující vůně vařených humrů a grilovaných krevet.
Autor: Archiv Michaela Váni, Lidovky.cz
Golden Bridge v San Franciscu
Autor: Archiv Michaela Váni, Lidovky.cz
Když v Čechách koupíte čerstvé mořské plody a ryby, jsou v lepším případě asi tak 2 dny staré. Zde pořídíte korýše, kteří byli ještě před chvilkou na lodi.
Autor: Archiv Michaela Váni, Lidovky.cz
U stánku se neprodávají jen korýši. Během putování jsem narazil také na tuto sympatickou pekárnu.
Autor: Archiv Michaela Váni, Lidovky.cz
Stejně jako si u nás dáte na ulici klobásu či párek v rohlíku tady dostanete krevety přímo z pánve a humry či kraby z vroucího kotle.
Autor: Archiv Michaela Váni, Lidovky.cz
Asi nejzajímavějšími gastronomickými místy jsou přístavní sanfranciské čtvrti Fisherman's Wharf a Marina District .
Autor: Archiv Michaela Váni, Lidovky.cz
Největší gastronomické zážitky jsem si však odvezl ze San Francisca. Na rozdíl od venkova v těchto multikulturních centrech neochutnáte tolik z místní kuchyně, ze světových kuchyní zde ale najdete úplně vše.
Autor: Archiv Michaela Váni, Lidovky.cz
Jediné na co si u tácku s krevetami musíte dávat pozor jsou nenasytní racci. Ti okolo stánku stále poletují a čekají, zda někomu neupadne něco od pusy.
Autor: Archiv Michaela Váni, Lidovky.cz
Šéfkuchař Michael Váňa
Autor: Archiv restaurace U Modré kachničky