náhledy
ělo by vypadat jako klasické kynuté těsto. Někdy saje mouka méně – v tom případě pro jistotu přilévejte mléko postupně, abyste správně odhadli jeho množství (250 ml je pouze orientační, přesné množství závisí na typu použité mouky).
Autor: Martina Mazalová
Míru propečení zkoušejte špejlí, těsto se nesmí lepit. Po upečení vyjměte z trouby a nechejte vychladnout na mřížce. Uchovávejte v utěrce a igelitovém sáčku.
Autor: Martina Mazalová
Nejdříve si připravte kvásek (do mísy vložte kvasnice, posypejte lžičkou cukru, zalijte trochou vlažného mléka a nechejte odpočívat na teplém místě). Do mísy kuchyňského robotu prosejte mouku, přidejte vejce, zbytek mléka s rozpuštěným tukem, cukr, anýz, rozinky, kvásek a zadělejte těsto.
Autor: Martina Mazalová
Velikonoční mazanec
Autor: Martina Mazalová
Hotové těsto nechejte v míse kynout, až zdvojnásobí svůj objem. Vyklopte na pomoučněnou pracovní plochu a vytvarujte úhledný bochánek. Ten pak přesuňte na plech vystlaný pečicím papírem a nechejte ještě další hodinu kynout. Mezitím si připravte žloutek a oloupané mandle.
Autor: Martina Mazalová