Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Grand Restaurant Festival letos pro vegetariány i nezadané

Jídlo

  16:00
Sezónních surovin je možná nedostatek, ale milovníci dobrého jídla se na únor stejně těší. Po celý měsíc totiž probíhá tradiční Grand Restaurant Festival. Pátý ročník nabízí zajímavé novinky. Třeba Singles Mňam Bus, výlet pro nezadané.

Chobotnice a mořské řasy, tak vypadá menu v pražské restauraci Noodles v podání šéfkuchaře Tomáše Kaliny. foto: Mau Mau

"Já tomu říkám výlet pro osamělé gurmány," vtipkoval o novince Grand restaurant festivalu Pavel Maurer. Singles Mňam Bus, jednodenní výlet po vybraných restauracích, není podle organizátorů určen jen pro nezadané, ale pro všechny, kteří milují jídlo a chtějí se seznámit s lidmi s podobnými zájmy.

Marinované fíky s tofu a levandulí, tak vypadá menu v pražské restauraci...
Bizon, smrž a sedlina ze schwarzwaldské šunky, tak vypadá menu v pražské...

Novinkou byl letos i Tajný MňamBus, o kterém účastníci dopředu věděli jen čas a místo srazu. Zajímavou změnou je také cesta po vegetariánských restauracích "Vegetariánský MňamBus". Na účastníky navíc čeká ochutnávka raw pokrmů, tedy syrového jídla připraveného šéfkuchařem.

ČTĚTE TAKÉ:

 Grand Restaurant Festival probíhá probíhá ve vybraných restauracích v celém Česku až do konce února. Za zvýhodněné festivalové ceny ochutnají návštěvníci speciality nejlepších a nejzajímavějších restaurací. patronem se letos stala herečka Světlana Nálepková.

Pavel Maurer představil pátý ročník Grand Restaurant Festivalu.

Šéfkuchaři připraví pokrmy v kategoriích: "To jste ještě nejedli", "Ctíme tradiční recepty a zvyklosti" a "Láska prochází žaludkem". Milovníci dobrého jídla se tak mohou těšit například na marinovaný steak z oslí svíčkové, bizona, šnečí ragú s bazalkou, ráčí ocásky, rybu Fugu či zmrzlinu z kozího sýra s višňovým kompotem.

Nechybí ale ani tradiční pokrmy. Pečený bůček s pastyňákovým pyré a zimní zeleninou, silný bažantí vývar consommé s estragonovým nočkem či restované hřebínky z divočáka s demi-glace z černého rybízu. Sladká tečka na konec? Levandulový tvarohový dort či teplá čokoládová polévka ovoněná lanýži a k tomu bonbón s marinovaným zeleným pepřem.

Autor:

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
RECEPČNÍ

Quality Hotel Brno Exhibition Centre
Jihomoravský kraj
nabízený plat: 30 550 - 30 550 Kč