Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Ivan Červenka, Středověká krčma

Česko

MISTŘI KUCHAŘI

Každému se zavděčit nemůžete, to je jasné. Ale vzhledem k tomu, že u nás je pořád plno a vstup večer bývá možný obvykle jen na rezervace, naše kuchyně asi lidem chutná. Jsme Středověká krčma, takže se snažíme skutečně vařit „postaru“. Jinými slovy: dělat všechno přírodně a především z čerstvých surovin. Těžko bychom někam mohli nalít lahev maggi nebo používat koření a ingredience, o nichž naši předkové neměli ani tušení. I kořenit se proto snažíme hlavně bylinkami, jako je rozmarýn nebo bazalka. Kdybych měl někoho nalákat na něco z jídelníčku, asi bych mu vybral Vášeň krále Richarda.

Na talíři by našel naaranžovanou vepřovou krkovici, opečené brambory, pomeranč, šlehačku a to vše posypané strouhaným perníkem. Kombinaci možná na první pohled trochu zvláštních chutí už ocenily stovky hostů. Já osobně taky rád vařím českou klasiku, té si užiju třeba při našich poledních meníčkách. Česká klasika je totiž na trhu velmi žádaná, zvláště cizincům se tak zavděčíte vždy.

Regionální mutace| Lidové noviny - Brno