- 15 ks tygří krevety
- 0,5 kg mušle srdcovky
- 0,5 kg mušle slávky
- 2 česnek
- 2 šalotka
- 0,7 l bílého vína
- rybí nebo zeleninový vývar
- petrželka
- olivový olej
- sůl
- pepř
Těstoviny:
- 300 g mouky semolina (nebo hladkou 00)
- 3 vejce
- 2 žloutky
- 3 lžíce vody
Postup na přípravu domácích těstovin:
V míse kuchyňského robota si vymíchejte těsto, pokud by se nechtělo spojit, přidejte ještě trochu vody. Zabalte do fresh folie a nechte 20 minut v lednici. Na robota připevněte nástavec na pláty těsta (lasagne), to rukou stlačte do takové tloušťky, aby se vešlo mezi dva válce a “vyválejte” těsto postupně do čísla 6 (nejvyšší rychlost). Na robot připevněte nástavec pro tvorbu vybraného tvaru těstovin a vyrobte si z plátů kýžený tvar.
Postup na pokrm:
Krevety očistěte a zbavte hlav – ty nevyhazujte! Obsah hlaviček vymačkejte na pánev a nechte opéct bez oleje, ten přidejte až pak, spolu s nasekanou šalotkou a česnekem. Když je oboje měkké, přidejte půlená cherry rajčata, krevety a zastříkněte bílým vínem, nechte odpařit a přidejte trochu vývaru. Vedle v hrnci rozpalte olej, přidejte celý česnek, hrubě nakrájenou šalotku, vhoďte všechny mušle, zalijte vínem a rychle přiklopte. Po třech minutách by měly být všechny otevřené, ty neotevřené vyhoďte. Mušle přidejte i s trochou jejich šťávy do omáčky ke krevetám, uvařte pastu, vše smíchejte a hned podávejte.
Recept pro blog kitchenaid.cz vytvořil šéfkuchař Marek Pavala.