Semínkové flapjacky se sušeným ovocem a kakaem
- 125 g dýňových semínek
- 125 g slunečnicových semínek
- 20 g strouhaného kokosu
- 150 g ovesných vloček
- 2 lžíce raw nepraženého kakaa
- 1 lžička skořice
- 40 g sušených brusinek (slazených jablečnou šťávou)
- 40 g rozinek
- 200 g rýžového sirupu
- 60 g kokosového tuku
Postup: Do mísy vsypeme semínka, kokos, vločky, kakao, skořici, nahrubo nasekané brusinky a rozinky a lehce promícháme. Sirup s tukem rozehřejeme ve vodní lázni. Vlijeme do mísy se suchými surovinami a zamícháme.
Prohnětené těsto vložíme do menší formy nebo pekáče vyloženého pečicím papírem. Mokrou rukou upěchujeme a uložíme na 3 hodiny do ledničky. Poté můžeme ihned krájet. Já je vždy dělám den předem, protože v lednici lépe ztuhnou.
Recepty pocházejí ze Zeleninové kuchařky Petra Klímy, vydalo nakladatelství Smart Press.