Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Jak na semínkové flapjacky se sušeným ovocem a kakaem?

Jídlo

  6:16
Tyto tyčinky vám dodají sílu, i když v nich není cukr. Jsou slazeny pouze kukuřičným sirupem. Díky svému složení jsou vhodné převážně pro zimní období. Můžete si je vzít s sebou na lyže nebo na jakoukoliv zimní aktivitu. Je dobré uchovávat je v chladu, protože při pokojové teplotě tuk lehce povolí, flapjacky změknou a nemusí držet tvar.

Semínkové flapjacky se sušeným ovocem a kakaem foto: Zeleninová kuchařka

Semínkové flapjacky se sušeným ovocem a kakaem

  • 125 g dýňových semínek
  • 125 g slunečnicových semínek
  • 20 g strouhaného kokosu
  • 150 g ovesných vloček
  • 2 lžíce raw nepraženého kakaa
  • 1 lžička skořice
  • 40 g sušených brusinek (slazených jablečnou šťávou)
  • 40 g rozinek
  • 200 g rýžového sirupu
  • 60 g kokosového tuku

Postup: Do mísy vsypeme semínka, kokos, vločky, kakao, skořici, nahrubo nasekané brusinky a rozinky a lehce promícháme. Sirup s tukem rozehřejeme ve vodní lázni. Vlijeme do mísy se suchými surovinami a zamícháme.

Prohnětené těsto vložíme do menší formy nebo pekáče vyloženého pečicím papírem. Mokrou rukou upěchujeme a uložíme na 3 hodiny do ledničky. Poté můžeme ihned krájet. Já je vždy dělám den předem, protože v lednici lépe ztuhnou.

Recepty pocházejí ze Zeleninové kuchařky Petra Klímy, vydalo nakladatelství Smart Press. 

Autor:
Témata: Petr Klíma

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!