Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak se prosté selské jídlo stalo národní kulinářskou klasikou ve Francii

Francouzi rozlišují tři druhy domácích večeří. První pro přátele, kdy u stolu nesmí být víc než osm stolovníků a podává se jen jedno mimořádné jídlo. Před ním jen maličkosti a poté nanejvýš sýr, nějaké sladkosti a pálenka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jiný kraj, jiný mrav. Já bych tam ocet rozhodně nedával. Jinak ovšem vařím hovězí skoro stejně, se spoustou zeleniny. Ale nejmenuje se to francouzsky.

0 0
možnosti

No, hodně řečí o jídle a málo výrazných receptů. Česká kuchyně možná nemá tak odůvodněnou historii jako Francouzská, ale pestrost receptů je Francouzské určitě konkurenční. Nevím proč bychom měli lézt do zadku Frantíkům krášlením jejich kuchyně, která, stejně jako každá jiná, vychází z původních starobylých jídel, akorát že jim ji povýšila šlechta na cosi vyššího. My máme smůlu, že nám normování socialismu zničilo povědomí o České kuchyni. Dodnes jsou tací "kuchaři(ky)", co podle 'Norem teplých jídel' stále ještě vaří fantazii nemaje a rutina jim jistě nechybí. Osobně bych takové z kuchařského místa vyhodil. Nemám ale restauraci s neschopným kuchařem, dokonce ani bez, tedy žádnou. ;-)

0 0
možnosti

Krásné starosti . Co povečeřet s přáteli!

0 0
možnosti