Diskuze
Jak se prosté selské jídlo stalo národní kulinářskou klasikou ve Francii
Děkujeme za pochopení.
K11a51r97e96l 43K75r35e60j74č52ů
Jiný kraj, jiný mrav. Já bych tam ocet rozhodně nedával. Jinak ovšem vařím hovězí skoro stejně, se spoustou zeleniny. Ale nejmenuje se to francouzsky.
P68e51t80r 77H80l18o60s69t51a
No, hodně řečí o jídle a málo výrazných receptů. Česká kuchyně možná nemá tak odůvodněnou historii jako Francouzská, ale pestrost receptů je Francouzské určitě konkurenční. Nevím proč bychom měli lézt do zadku Frantíkům krášlením jejich kuchyně, která, stejně jako každá jiná, vychází z původních starobylých jídel, akorát že jim ji povýšila šlechta na cosi vyššího. My máme smůlu, že nám normování socialismu zničilo povědomí o České kuchyni. Dodnes jsou tací "kuchaři(ky)", co podle 'Norem teplých jídel' stále ještě vaří fantazii nemaje a rutina jim jistě nechybí. Osobně bych takové z kuchařského místa vyhodil. Nemám ale restauraci s neschopným kuchařem, dokonce ani bez, tedy žádnou. ;-)
J37i55ř80í 39G98a86l90a76m30b84o38š
Krásné starosti . Co povečeřet s přáteli