Co s kiwi?
Abyste zbytečně nepřišli o sladkou zelenou dužinu, neokrajujte celé kiwi. Stačí když ho uříznete stopku z jedné strany, vložíte do ovoce lžičku a po obvodu odstraníte slupku. Získáte více dužiny než okrajováním.
Granátové jablko
Granátové jablko se u nás objevuje hlavně v zimě. Jak ho oloupat, abyste z něj dostali semínka obalená sladkou dužinou? Nejjednoduší cesta vypadá tak, že ho rozříznete napůl, poté vezmete půlku granátového jablka a pomalu povolujete - ideálně nad miskou, protože semínka začnou vypadávat. Ve chvíli, kdy se vám polovina jablka zdá zcela uvolněná, vezměte vařečku a semínka jednoduše „vymlátíte“ do misky.
Jak na mango
Mango oloupete nejlépe pomocí sklenice, nejdříve jej rozdělíte na tři kusy. Dva krajní pak vezmete a tlačíte proti okraji sklenice. Vyvarujete se tak ulepených prstů a ani kousek manga nepřijde nazmar.
Oloupaný pomeranč
Existuje několik způsobů, jak pomeranč oloupat. Většinou se ale stává, že vám na kuchyňkou linku či oblečení vyteče pomerančová šťáva. Abyste si zachovali ovoce šťavnaté, nožem obkružte pomerančovou kůru kolem dokola - ve výsledku vám v ruce zůstane pomeranč s rozříznutou kůrou, kterou odstraníte úplně jednoduše prsty.
Jahody a stopka
Ukrojit stoku na jahodě není nic těžkého, ale i tak přijdete o poměrně velkou část ovoce. Video překládá lepší způsob. Stačí vám k tomu japonská hůlka. Vezmete hůlku, nasadíte jahodu a stopka jedním tahem vyletí do vzduchu.
Melounové kostky
Meloun rozkrojte na polovinu. Nožem poté udělejte tři podélné řezy z každé strany jedné poloviny. Vykrojte dužinu kolem dokola a pak už do ní stačí jen vyřezat nožem kostky dle libosti, obrátit polovinu melounu vzhůru nohama a kostky vysypat do připravené misky.