Stracciatella
- 2 banány
- půlka lžičky vanilkového prášku
- 3 lžíce drcených kakaových bobů
- 1 lžíce vlašských ořechů
Oloupané banány nakrájíme na kousky a dáme zmrazit. Před mixováním necháme 10 minut odstát při pokojové teplotě. Poté vložíme do mixéru, přidáme vanilkový prášek, polovinu množství kakaových bobů a umixujeme zmrzlinu. Hoovou zmrzlinu ihned podáváme - taje rychle - ozdobenou drcenými kakaovými boby, čokoládovou polevou a sekanými ořechy.
Ostružinová zmrzlina
- 2 banány
- 1 hrnek ostružin
- 6 datlí předem namočených
- pár ostružin na zdobení
Oloupané banány nakrájíme na kousky a dáme spolu s ostružinami zmrazit. Před mixováním necháme v pokojevé teplotě 10 minut odstát. Datle scedíme a nakrájíme na menší kousky. Všechny přísady dáme do vysokootáčkového mixéru a umixujeme. Podáváme ihned.
Banánovo - jahodová
- 2 banány
- 1 hrnek jahod
- jahody na ozdobení
Oloupané banány nakrájíme na kousky. Umyté jahody odstopkujeme a větší z nich rozkrojíme na půlky. Ovoce dáme zmrazit do mrazáku. Na výrobu zmrzliny je nutý vysokootáčkový mixér. Před mixováním je dobré nechat zmražené banány a jahody v pokojové teplotě asi 10 minut odstát. Hotovou zmrzlinu ozdobíme kouskem čerstvé jahody a ihned podáváme - roztéká se velmi rychle. Před mixováním pro zjěmnění chuti můžeme přidat i trochu para ořechů nebo předem namočených kešu. Zmzlina má pak více „mléčnou chu“. Možností, jak ji upravit je mnoho. Místo jahod můžeme použít i maliny anebo obojí.
Recepty pochází z raw kuchařky Vařit, či nevařit? 108 nejlepších receptů z kurzů živé stravy.