Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
schránka
VYZKOUŠET PREMIUM
Přihlásit
Můj účet
130 let
Lidovky.cz
Lidovky.cz
☰
Události
Názory
Magazín
Kultura
Orientace
Seriály
Video
Esprit
Premium
Jídlo pod palbou
Témata
Češi v cizině
Předkrmy štědrovečerní tabule, za které vás rodina vynese do nebes. Inspirujte se u šéfkuchaře
Recept
Someliér radí: Ke kaprovi ryzlink, s cukrovím portské. Jaké víno otevřít u štědrovečerní tabule?
HLAVÁČEK: Personální strava v restauracích. Vyhazování peněz, nebo klíč k úspěchu?
DAVID: Kam zmizeli kuchaři a číšníci a proč se do gastronomie nechtějí vrátit?
HLAVÁČEK: Bude hvězdných veganských restaurací přibývat? Směr udávají finance
DAVID: Zelenina je dar. Deprimuje mě, že se ta ‚nehezká‘ neprodává v každém obchodě
NEVYJEL: Není mléko jako mléko. Vybrat dodavatele není tak snadné
HLAVÁČEK: Jak se pozná dobrý kuchař? Medaile, tetování ani nekončící výčet stáží v životopise to není
NEVYJEL: Michelinská zelená hvězda. Dokážou české restaurace, že vaří udržitelně?
GRUSZ: Jsme připraveni pohnout se dále, nebo budeme navždy žít v komunismu?
DAVID: Polotovary, jídlo v boxech či ve vakuu. Z čeho jíme a jíst ještě chvíli budeme?
NÁVRAT: Tlachání o tom, jak je česká gastronomie skvělá, nikoho nezajímá. Šéfkuchaři by teď měli učit mladé lidi
HLAVÁČEK: Suroviny v Česku a zahraničí? Ceny jsou stejné, ale kvalita se nedá srovnat
NEVYJEL: Kde je svět ještě v pořádku? Kupujte maso u farmářů a poznejte jejich práci
KUNC: Nenalhávejme si, že tento rok bude jiný. Gastronomie je v úpadku, jediná cesta ven je digitalizace
DAVID: Gastronomie je otloukánek a boxovací pytel všech lockdownů na celém světě
NEVYJEL: Moderní, současná anebo globální česká kuchyně?
Doporučujeme
GRUSZ: Návrat do budoucnosti. Covid mnohé vyřešil za nás s předstihem
NÁVRAT: Polední menu za dvě stovky, robocopové, odpolední pauzy i nutná rezervace
KUNC: Podzim a jeho poklady. Zařaďte do jídelníčku topinambur neboli jeruzalémský artyčok
DAVID: Gastronomie je odrazem kultury národa. Snažme se ji udržet
NEVYJEL: Vařit jako něčí babička? Zjistil jsem, že je to největší poklona
GRUSZ: Za všechno může čas, ten co se skrývá v nás
NÁVRAT: Zavíráme, odcházíme, balíme to. Pandemie nám dala čas zamyslet se
Názor
NEVYJEL: Dogma, že za kopcem je něco víc, je smutné. Je kreativní ‚opisovat‘ v gastronomii?
NÁVRAT: Neseďte v koutě, nebrečte a makejte ‚gastronomové‘
Názor
GRUSZ: Úskalí překladů v gastronomii. Proč je krém více sexy než pěna a executive chef vypadá lépe na vizitce
Restaurace, které zlevňují jídla pro Čechy, mě urážejí, tvrdí šéfkuchař Kunc
Názor
PUNČOCHÁŘ: Restaurace ve stavu pokoronavirovém. Co se bude dít dál?
NEVYJEL: Fine dining v Česku. Je designový lustr více než maso od farmáře?
NÁVRAT: Žně skončily. Spadli jsme na dno a třetina restaurací vůbec neotevře
SMOLENOVÁ: V gastronomii se často za minimální mzdu, snad tomu současná situace udělá přítrž
DAVID: Tvrdá zkouška pro restaurace. Návrat bude postupný, nic nebude jako dřív
PUNČOCHÁŘ: Dobrý kuchař se nemůže flákat a musí být pokorný
NÁVRAT: Remcat, brečet a nadávat umí každý. Kdo chce změnu, vezme si IČO
KUNC: Nejraději mám takzvané znalce, kteří chtějí zapůsobit na prvním rande a začnou personál poučovat
předchozí
1
2
3
4
5
6
7
další
Témata:
Anglie
,
dovolená
,
Druhá světová válka
,
EET
,
Elton John
,
Hollywood
,
Itálie
,
Jan Punčochář
,
Kamýk nad Vltavou
,
Netflix
,
pěna
,
podnikání
,
recept
,
Renaissance
,
Roman Vaněk
,
U Matěje a.s.
,
Ukrajina
,
Vietnam
,
Wu-chan
,
Zdeněk Pohlreich
Komerční sdělení
mobilní zobrazení
Mobilní zobrazení
Newslettery
RSS
Facebook
Twitter
Instagram
Lidovky.cz
© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters. Rozmnožování obsahu pro účely automatizované analýzy textů nebo dat dle ustanovení § 39c autorského zákona je bez souhlasu MAFRA, a. s. zakázáno. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu. Provozovatelem serveru Lidovky.cz je MAFRA, a.s., se sídlem Praha 5, Karla Engliše 519/11, PSČ 150 00, IČ: 45313351, zapsaná v obchodním rejstříku vedeném Městským soudem v Praze, oddíl B, vložka 1328.
Napište nám
Kontakty
Inzerce na Lidovky.cz
Inzerce v LN
VOP
Osobní údaje
Cookies
(
seznam
)
AV služby
Kariéra
Lidové noviny digitálně
Newsletter
Neviditelný pes
Archiv
Lidové noviny před 100 lety
Samizdatové Lidové noviny
Kontakty
Redakce
Inzerce
Napište nám
Sledujte nás na
Facebook
Twitter
Instagramu
Přihlášení