Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jitrnice bez zabijačky. Nebojte se nahradit buchtu obyčejnou houskou, radí Jan Punčochář

Jako pojivo do jitrnicového prejtu se tradičně používá takzvaná buchta, tedy neochucené kynuté a následně upečené těsto. Pokud byste si ale chtěli domácí přípravu jitrnic o něco usnadnit, můžete „buchtu“ nahradit i klasickou houskou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MJ

M20i57l29a43n 41J75a37n68c30o

18. 2. 2021 22:58

Dobrý den, když staří rodiče zabíjeli prase a dělali jitrnice, vařila se do nich rýže a já jako dítě jsem pomáhal mlít vařené vnitřnosti, aby se vše smíchalo, spolu s kořením; rohlíky se krájeli do jelítok - na nakrájené se sbírala krev z prasátka a michalo se - pak dochutit a do střev. Výsledek byl geniální, nesrovnatelne lepší, než s kroupovými jelity. Mít dva metry na výšku a 100 kg, kreativní kuchař je ten poslední který zažene hlad. Jo, modelka která má 40 kg a pije vodu bez kalorií - tu kreativní kuchař zasytí :-)

0 0
možnosti
OM

Lanýžový olej do jitrnic. Hmmm. A ten plovoucí humus na fotce je co? Smažená cibule se k tomu taky nehodí. A posledí dobou mě fakt iritují neoloupané brambory... ale jsou dneska in i do bramborového salátu.....;-O

0 0
možnosti
HD

V čem to ty brambory na fotce plavou? V klasické UHO?

0 0
možnosti
FK

No taky jsem se podivoval. A jitrnice je jitrnice, náhražky neberu. Jsou to recepty prověřené staletími, takže ani pan Punčochář nemá právo něco měnit a pak dál to nazývat jitrnicí. Ať si vymyslí svůj název, a pak ať si do toho dává, co se mu líbí. Dnes je problém, že lidé ani neví, jak mají tradiční jídla chutnat a pak jí všechno. Nesnáším "kreativní" kuchaře.

0 0
možnosti