Diskuze
Nejlepší čína v Praze? Přinášíme pět tipů, kam stojí za to jít
Děkujeme za pochopení.
P. Bárta 150
Pravdou
je, že rozšířenost této receptury byl v Česku enormní, ale pozor, v Asii se tato kombinace používá, třeba thajské karí massaman se dělá s buráky, je sice muslimské a tedy s hovězím, ale bezvěrcům ho udělají s vepřovým, ten čínský originál ", Pinyinem Gong Bao " byl sice během čínské kulturní revoluce zakázán, protože jídlo "vynalezl" jakýsi guvernér Sechuanské provincie v 18. století, ale Číňané si ho přejmenovali a jídlo se vrátilo s jiným jménem ...Hongbao Jiding. ten čínskej originál ovšem vypadá trochu jinak, shodné jsou oříšky, ale je tam hodně pálivých papriček k nazdobení a u nás ne moc známá pasta ze sojových bobů...Dou bau jiang. Rozhodně to jídlo tam najdete.
Kung-pao je česká specialita,
mimo české země zcela neznámá. A ve všech čínských restauracích, které jsem v různých částech světa navštívila, se rýže podávala odděleně od ostatního jídla.
Re: Kung-pao je česká specialita,
Tak to jsem měl kliku, že jsem tuto "českou specialitu" dostal kupříkladu v Malajsii. A pokud jde o tu rýži, nepamatuji se, že bych jí někdy dostal jinak, než odděleně v misce. Kam v ČR na čínské jídlo chodíte? Do nějakého bufetu na meníčko za 60 Kč?