16. ledna 2014 6:15 Lidovky.cz > Zprávy > Dobrá chuť

Nejlepší čína v Praze? Přinášíme pět tipů, kam stojí za to jít

  • Poslat
  • Tisk
  • Redakce
  • 10Diskuse
Kung-Pao (ilustrační foto) | na serveru Lidovky.cz | aktuální zprávy Kung-Pao (ilustrační foto) | foto: Shutterstock

Čínských restaurací je takové množství a jsou si tak podobné, že má člověk pocit, že se v mnohém neliší. To samozřejmě není pravda. Zajímá vás, kde dělají opravdu kvalitní a pravou čínu? A kde si dát nejlepší Kung-pao? Server Lidovky.cz vybral pět nejlepších restaurací v Praze.

Huang He

Čínská restaurace s pobočkami ve Vysočanech a Vršovicích je jedním z výjimečných podniků. Nemá na jídelníčku pouze kuřecí, hovězí a vepřové maso, tak jako to bývá ve většině čínských restauracích. V menu nechybí ani jehněčí, ryby, tofu a řada dalších ingrediencí. Navíc v nabídce najdete vždy širokou nabídku specialit šéfkuchaře.

PSALI JSME:

U koruny

Čínská restaurace U koruny je nejstarším podnikem, kde se čínské pokrmy vaří. Ve Vodičkově ulici ji v roce 1958 otevřel Adolf Hofmeister. Rázem se z ní stala jedna z nejnavštěvovanějších restaurací v Praze. Chodil sem například i Jan Werich a Karel Gott. Původně v ní vařili kuchaři z Pekingu přímo od Mao Ce-tunga, kteří ovládali "palácovou kuchyni". Dnes už restaurace v centru Prahy není, ale najdete ji v Hostivici. A můžete si zde dát Kung-Pao podle nezměněné receptury.

Peking

Na restauraci Peking byste narazit nemuseli, nachází se totiž uprostřed panelákového sídliště na Pankráci. Na jídelníčku převažuje především osmažené maso a zelenina v hustých, někdy až trochu moc lepivých omáčkách, ovšem s tím rozdílem, že omáčky nejsou přecpané glutamátem sodným. Více se dozvíte ZDE.

Dong-Hai

Restauraci v pražských Kobylisích proslavil i bývalý český prezident Václav Klaus, který sem často chodí se svou manželkou. Kromě čínské kuchyně si můžete dopřát také thajské pokrmy. Podnik je rozdělený na kuřáckou a nekuřáckou část a můžete si zde dát také polední menu.

Macao & Wok

V restauraci, která se specializuje na asijské pokrmy, vaří nejen klasickou čínu, ale v jídelníčku mají také část věnovanou originální číně. Restaurace má dlouholetou tradici, otevřena byla už v roce 1993 a od té doby se drží mezi nejlepšími podniky, kde si můžete pochutnat na čínských pokrmech. Navíc zde vaří jedině z čerstvých surovin a pochlubit se mohou také perfektně ochucenými tradičními čínskými omáčkami.

apeAlena Pecháčková
  • 10Diskuse




Najdete na Lidovky.cz