Kančí hřbet s kaštanovo-perníkovou nádivkou a hruškovým pyré
- 300 g kančí hřbet
- 200 g hrušek
- 100 ml bílého vína
- 200 g bílého chleba
- 50 g cukru
- 100 g perníku
- 30 g předvařených kaštanů
- 2 ks vejce
- 100 ml slunečnicového oleje
- 100 ml mléko
- sůl, pepř, muškátový oříšek.
Bílý chléb a perník nakrájíme na kostičky, k nim nasekáme kaštany, osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Vejce rozdělíme a vyšleháme bílky do sněhu. Do suché směsi přidáme mléko, žloutky promícháme a nakonec přidáme vyšlehané bílky. Směs vložíme do vymazaného a vysypaného plechu a pečeme při 130 stupních 35minut.
Hrušky oloupeme a nakrájíme na kostky, dáme do rendlíku zasypeme cukrem, zalijeme vínem a vaříme doměkka, poté rozmixujeme do hladkého pureé.
Kančí hřbet osolíme, opepříme a na pánvi propečeme na vámi požadovaný stupeň propečení.