Špičková gastronomie se pomalu ale jistě začíná zabydlovat i v menších českých městech. Šéfkuchaři se nebojí otevírat restaurace v regionech, a tak vznikají příjemná bistra, dobré restaurace a podniky s jedinečnou atmosférou.
Spisovatelka Kateřina Tučková, která se v Brně narodila, se podělila o své zkušenosti a gastronomické zážitky a vytipovala tři podniky, které byste neměli při návštěvě Brna minout. Nabídku servíruje přesně v duchu - dobrý oběd, dobrá káva a nakonec pivo pro labužníky: „V Brně nejradši chodím do bistra Soul na Jezuitské ulici, kde mají výbornou nabídku salátů a jiných lehčích jídel z potravin od lokálních pěstitelů a k objednávce dávají automaticky stolní vodu. Na lahvovanou jsem poslední dobou alergická, platit 35 korun za 0,25 l mi drásá nervy,“ říká Tučková.
„Na kávu bych pak zašla na zahrádku do kavárny Podnebí. Večer na pivo do podniku Na stojáka, Jakubské náměstí má díky této hospodě nezaměnitelnou atmosféru a proměnná nabídka malých pivovarů uspokojí i labužníky,“ dodává Tučková.
Kateřina TučkováProzaička Kateřina Tučková se narodila v Brně. Vystudovala dějiny umění a český jazyk a literaturu. Vydala novelu Montespaniáda (2006), za román Vyhnání Gerty Schnirch (2009) získala čtenářskou cenu Magnesia Litera. Do povědomí širší veřejnosti se dostala díky románu Žítkovské bohyně. |