Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Budoucí kuchaři se učí, jak uvařit polévku z lančmítu, čílí se Vaněk

Boloňské špagety s kečupem a šunkou nebo polévka s lančmítem. I taková jídla se objevují v knize, ze které se učí většina budoucích kuchařů. "To ale není jediný průšvih na školách. Horší jsou systémové chyby," kritizuje současnou praxi známý gurmet a zakladatel Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

F. Skupík

25. 5. 2013 23:07
A pak že se lidé

..budou dožívat vyššího věku.Když žerou jídlo z chemilkálii.Polevky vývary z prášku.Z čistého masa už nikdo polévku neuvaří.

ZLATÍ KOMUNISTI!!!

0 0
možnosti

25. 5. 2013 10:08
no to je ale hnus

ten přepis do slovanštiny je odpornost první třídy

0 0
možnosti

24. 5. 2013 0:37
A co je spatneho na Lunchmeatu ci

cornbeefu ? Kdyz ve dve rano dostanete hlad, rozkrajite na drobno bramboru, jednu konservu, rozmackanou ovsem a susenou zeleninu a za pul hodiny mate dobrou polivku. Misto brambor i nudle. Nebo date cibuli a papriku  a mate gulasovou. Docela bych uvital kucharku , jak pouzivat masove konservy, nejen jak osmazit platky na omastku

0 0
možnosti

29. 5. 2013 11:28
Re: A co je spatneho na Lunchmeatu ci

Čtení s porozuměním je jedna z disciplin jazykové zkoušky. Doma si ve dvě v noci nebo odpoledne vařte z čeho chcete, ale do restaurace takové věci (nahrazování surovin polotovary a chemikáliemi) nepatří, učit to používat kuchaře veřejného stravování namísto základních poctivých receptů je zvěrstvo a o tom Vaněk mluví.

0 0
možnosti

23. 5. 2013 4:25
Co tenhle prodejce bot, mluví do jídla.

To jsme na tom opravdu špatně, když do gastronomie mluví každý, kdo má trochu peněz a chce je rozmnožit. Kdo například pořád tahá p. Vaňka do obru gastronomie. Vždyť on nikdy nevařil a učební list na kuchaře lze pořídit i u nás za pár tisícovek.

Kuchaři, chraňte si svoji profesi.Ať vám do toho nekecá kdejakej zbohatlík.

0 0
možnosti

M. Písecký

23. 5. 2013 12:30
Pracujete pro Vitanu nebo tyhle blafy požíváte?

Podle úrovně českých hospod je vidět, že Vaněk rozumí řemeslu líp než 95 % kuchařů a zřejmě i pedagogů.

Ale nebojte se, kšeftů pro líné kuchaře i obchodníky bude pořád dost, póvl dožadující se meníček za 59,-, smažáků bez sýra a superkvalitních uzenin za třetinu ceny masa jen tak nevymře. Prodáte jim toho ještě metráky, rakovinu tlustého střeva si vypěstujete až po letech usilovné konzumace prasáren.

0 0
možnosti

22. 5. 2013 14:15
Vaňku, nešahej mi na landšmít!!!

Nic lepšího stejně neuvaříš, když jsme byli děti, dědeček nám jej dělal na sto způsobů. Pravej čínskej libovej s Michelinskejma hvězdama! :-)

0 0
možnosti

P. Verka

22. 5. 2013 23:06
Re: Vaňku, nešahej mi na landšmít!!!

A víš že zrovna u tebe se nedivím že si nic lepšího v životě nedlabal? Zanedbal si i dost jiných věcí!

0 0
možnosti

22. 5. 2013 13:22
Záleží na škole

Syn absolvoval obor  kuchař s maturitou v Brně na Charbulově  ulici, která je považována za jednu z nejlepších  v oboru.A polévka z ůlančmítu  nezná  a jeho  mistrovou  by asi  kleplo.

0 0
možnosti

22. 5. 2013 11:33
Vy toho nadelate

vzdyt je to jen jidlo

0 0
možnosti

K. Stržanovský

22. 5. 2013 11:58
Re: Vy toho nadelate

A jídlo člověk potřebuje pro fungování svého těla. Vyžaduje tedy jídlo a ne chemické náhražky.

0 0
možnosti

22. 5. 2013 11:20
školní jídelna

Nezapomenutelné plíčky na smetaně a těstovinové flíčky se sladkým zelím :)

0 0
možnosti

22. 5. 2013 16:06
Re: školní jídelna

Plíčky na smetaně jsou geniální, když se to umí :-)

0 0
možnosti