Diskuze
KLESLA: Kafe zabiják. Právní nesmysly někdy nejsou, čím se zdají být
Děkujeme za pochopení.
Co se to děje? Napsal jsem, že: "NEJNEBEZPEČNĚJŠÍ JE NARODIT SE." a ono mě "to" uvedlo jako autora naprosto jiného příspěvku jiného autora.
Ze soudních síní a předsíní:
Při pádu do vany s vřelou vodou jsem si opařil genitálie - to jest pr**l a to ostatní.
J. Jurax
Blbost kvete rudými květy.
Tohle je důsledek přemnožení právníků na určitém teritoriu.
Ještě tam chybí upozornění, že to kafe je tekuté a že je tudíž třeba dbát zvláštní opatrnosti při pití, aby nezaskočilo.
Ono to s tou osmdesatiletou Stellou bylo trochu jinak. Jako spolujezdec v aute si polozila prave zakoupeny kelimek s kavou do klina, kava se vylila a zpusobila ji popaleniny druheho stupne v rozkroku vcetne genitalii. Stravila par dni v nemocnici a kdyz j prisel ucet, soudila se s MacDonaldem, aby oni ten ucet zatahli. Mac Donald mival v te dobe kafe o teplote okolo 90 C, coz pravda neni zrovna teplota vhodna pro piti kavy a mel s tim problemy uz predtim. Stella soud vyhrala a porota ji jeste prihodila, takze zbyla pomerne velka suma i pro ni. Cela story neni tak cernobila, jak se tradicne vypravi. BTW, pred lety doslo podle knihy Klinicka toxikologie k smrtaku v Polsku, kde pri mereni glykemicke krivky dali pacientovi k vypiti nikoliv sklenku glukosy, ale sklenku kofeinu.
Kde se vyskytuje kofein v čisté podobě, že může dojít se záměnou za glukosu?
M. Mikulec
Právní systém máme sice úplně odlišný, ale kdejaká kravina se do Evropy procedí z USA přes dobrotrousily. Dodnes doktoři nevědí, jestli červené víno škodí nebo ne, dodnes tápou v příčinách většiny chorob.
Ta samá "nebezpečná" látka, která vzniká pražením kávy, se vyskytuje i při pečení chleba a koláčů. Jsou další na řadě "zakázat"?
Ona už snaha regulovat a vyhýbat se procesům tepelné úpravy, při kterých vzniká akrylamid už existuje. Zatím je na každém jestli bude žrát ve velkém něco, co má prokázanou souvislost s vývojem demence.
viz.např.:
Akryalamid vzniká při teplotách nad 120 stupňů Celsia, přičemž čím je teplota vyšší, tím více koncentrace této látky v potravinách obsahujících cukry stoupá. Dosud nejrozsáhlejší výzkum obsahu této látky v potravinách provedlo v minulosti Německo, které prověřovalo téměř tři stovky často konzumovaných potravin. Z výzkumu vyplynulo, že nejvyšší množství akrylamidu bylo naměřeno ve fritovaných, opečených nebo pečených bramborách.
https://www.vitalia.cz/clanky/brambory-neloupat-nekrajet/?ic=articles-related&icc=item-1
D. Stirský
Vzpomínám si na článek z roku 2009, byl o finanční krizi - překlad z angličtiny. Dle autora bylo třeba vyvodit toto poučení: Banky se při poskytnutí půjčky budou muset zajímat o to, zda dlužník bude schopen půjčku splácet.
V Británii kdysi soud rozhodl, že bumerang, co prodávají v hračkářství, musí mít na sobě varování, že se může vrátit a praštit člověka do hlavy - což se stalo chlapečkovi, kterýmu ten krám rodiče koupili...
Ono je těžké prý snad i vyrobit žebřík.Nelze vyloučit pád od nepoučené osoby.On neví každý,že při lezení se musí držet!