Krevety se zázvorovou glazurou
- 300 g krevet
- 30 g zázvoru
- 100 ml bílého vína
- asi 50 ml vývaru
- 2 lžíce másla
- 1 limetka
- citrónová tráva
- bageta
- sůl, pepř
- olej
Postup: Krevety vyloupejte z krunýře. Pokud je chcete očistit úplně, odtrhněte i nožičky, hlavu a ocas. Oloupanou krevetu jemně nařízněte podél hřbetu a vyjměte střívko. Zázvor oloupejte a nakrájejte na tenké nudličky, citronovou trávu pokrájejte na větší kusy. Rozehřejte pánev s trochou oleje a vložte do ní osolené a opepřené krevety, zázvor a citronovou trávu.
Zastříkněte obsah pánve vínem, trochou vývaru a krátce povařte. Přidejte limetkovou šťávu, dochuťte solí a nakonec vmíchejte máslo na zjemnění.
Rada šéfkuchaře: Použijte ideálně krevety o velikosti minimálně 21/30 ( = počet kusů na kilo).