Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Akční jízda a inkoust. Scenárista Johna Wicka pracuje na dvou seriálových adaptacích videoher

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Scenárista Derek Kolstad v rozhovoru pro ComicBook.com prozradil, že chystá adaptace dvou nezávislých videoher - akční jízdy My Friend Pedro a stylizovaného hororu Bendy and the Ink Machine.

John Wick (Keanu Reeves) ve skladu zbraní. Snímek John Wick 3 (2019). Režie: Chad Stahelski. foto: LIONSGATE

Filmová sága s Johnem Wickem (Keanu Reeves) je známá hlavně pro vybroušené akční choreografie a kila střelného prachu. Není divu, její režisér Chad Stahelski pracoval dříve jako kaskadér a podílel se takto třeba i na kultovním Matrixu. Za část úspěchu Johna Wicka může také přímočarý, ale efektivní scénář Dereka Kolstada. 

John Wick (Keanu Reeves) a Sofia (Halle Berryová). Snímek John Wick 3 (2019)....
Sofia (Halle Berryová) a její věrní psi. Snímek John Wick 3 (2019). Režie: Chad...

V rozhovoru pro server ComicBook.com tento tvůrce hovořil o tom, že v současné době pracuje na seriálové adaptaci dvou populárních videoher. Tou první je zběsilá akční střílečka My Friend Pedro. Tou druhou je pomalá, logická a hororová hříčka Bendy and the Ink Machine

„Pokud se mi podaří zopakovat takový úspěch, jako jsem měl s Johnem Wickem, budu jak jedenáctileté dítě na nepřístupném filmu v kinech. Celou dobu se budu pubertálně hihňat,“ popsal. 

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...