Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Amazon chystá remake filmu Mr. & Mrs. Smith. Tentokrát s Gloverem a Waller-Bridgeovou

Film Pan a paní Smithovi (2005). foto: 20th Century Fox

LOS ANGELES - Manželé jsou nejlepší zabijáci v oboru. Jednou ale dostanou kontrakt jeden na druhého. Akční komedie s Bradem Pittem a Angelinou Jolie je diváckou stálicí. Amazon v roce 2022 přijde z vlastní verzí a neokoukanou ústřední dvojicí.
  15:30

Původní  film Mr. & Mrs. Smith přišel s jednoduchou ale výbušnou premisou. Oba manželé jsou elitní nájemní zabijáci, ale svou tajnou identitu před sebou drží v tajnosti. Všechno praskne ve chvíli, kdy dostanou úkol zabít toho druhého. Nejlepším rozchodem může být i vražda. Snímku se zhostil režisér Doug Liman (Proutníci, Na hraně zítřka).

Nejlepší herečka v komediálním seriálu Phoebe Waller-Bridgová za roli v sérii...
Donald Glover

O plánech na novou verzi se v náznacích mluvilo již v roce 2010. Až teď společnost Amazon přiznala, že se snímek skutečně chystá. Jako ústřední dvojice se proti sobě postaví Donald Glover a Phoebe Waller-Bridgeová. 

Oba herci se již potkali ve filmu Solo: Star Wars Story (2018). Donald Glover v něm ztvárnil mladého Landa Calrissiana, legendárního hrdinu odboje. Phoebe Waller-Bridgeová si zahrála droida L3-37, Landovu pravou ruku. 

Američan Donald Glover je úspěšným filmovým i seriálovým hercem. Se společností Amazon již spolupracoval na projektu Guava Island. Kromě této kariéry se pod přezdívkou Childish Gambino proslavil i jako hudebník

Britka Phoebe Waller-Bridgeová na sebe upozornila především jako tvůrkyně nesmírně úspěšné komediální série Potvora. Ta v roce 2020 opanovala předávání Zlatých glóbů.