Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Anastacia hrála v Praze, zpěvačce aplaudovalo přes 5 tisíc lidí

Kultura

  8:30
PRAHA - Americká zpěvačka Anastacia předala 16. července v pražském Hard Rock Café šek na 50.000 korun přednostovi Onkologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice a 1. lékařské kliniky Univerzity Karlovy v Praze Luboši Petruželkovi. Podpořila tak projekt léčby nádoru prsu u mladých žen do 35 let.

Anastacia v Praze. foto: ČTK

Zpěvačka, která úspěšně absolvovala operaci rakoviny prsu, odpoledne před koncertem předala šek na 50.000 korun přednostovi onkologické kliniky Všeobecné fakultní nemocnice Luboši Petruželkovi. Peníze půjdou na Projekt 35, zaměřený na pomoc mladým ženám s touto nemocí.

Přestože interpretka oblíbená zejména v Evropě avizovala, že vystoupí bez předkapely, nakonec se na pódiu objevila slovenská poprocková skupina Popcorn Drama. "Nechtěla jsem, aby se lidé při čekání na mé vystoupení nudili," vysvětlila Anastacia.

Své vystoupení zahájila krátce po 21:00 efektním intrem a skladbou One Day In Your Life. Rozverně působící zpěvačka se hned v úvodu koncertu pochlubila zlatou deskou, kterou v tuzemsku obdržela za 3000 prodaných nosičů Heavy Rotation.

Poté Anastacia, která se snažila stále komunikovat s publikem, ozdobila pódium vlajkou České republiky a rozjásala přítomné hitem You'll Never Be Alone. Ti pak s chutí svými hlasivkami zpěvačku doprovodili při skladbě Cowboys and Kisses. Nechyběl ani krátký rozhovor a taneček s mladíkem z publika, jaký předvedla Anastacia i na předchozích zastávkách svého turné.

Po dalším hitu Why'd You Lie To Me a sólu doprovodné kapely představila svou matku Diane Hurleyovou, známou muzikálovou sólistku a herečku hudebního divadla na Broadwayi. Matka Anastacii, která svým mladistvým zjevem působila dojmem spíše její starší sestry, zazpívala známé Ave Maria a potom si spolu za velkých ovací publika obě zpěvačky vystřihly baladu In Your Eyes.

Koncert čtyřicetileté rodačky z Chicaga od prvních minut provázela velkolepá třídílná velkoplošná videoprojekce a taneční choreografie nejrozmanitějších stylů. Velký úspěch měl například tanečník, který se ve své roli svlékl do slipů a své svalnaté tělo ponořil do vany s vodou, odkud pak předvedl tanec na laně.

Show pro turné Anastacii vytvořil Kim Gavin, který se podílel i na posledním turné Coldplay, vystoupení britské chlapecké skupiny Take That či koncertu pro princeznu Dianu.

Nositelka dvou tetování na šíji a spodní části zad, které se jako symbol objevují na většině jejích nosičů, z Prahy odjíždí do Španělska, kde bude vystupovat v Barceloně, Madridu a Valencii. Poté turné pokračuje do dalších evropských států.

Autor:

eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie
eMimino soutěží: Vyhrajte balíček v hodnotě 1 000 Kč z dm drogerie

Milovníci kosmetiky pozor! Tento týden soutěžíme o pět velkých balíčků v celkové hodnotě 5000 Kč. Zapojte se do soutěže a vyhrajte lákavý balíček...