Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Animátoři resuscitovali nejstarší Disneyho postavičku

Kultura

  16:00
LOS ANGELES/PRAHA - Filmová společnost Disney oživila kresby králíka Oswalda, jedné z nejstarších postaviček, které vytvořil její zakladatel.

Disneyho králík Oswald foto: Reprofoto

Králík Oswald (Oswald the Lucky Rabbit) se zrodil v roce 1927, rok před slavnějším Mickey Mousem. Ten po něm ovšem "podědil" mnoho ze svých základních rysů. Později Walt Disney králíka zanechal studiu Universal, s nímž se rozešel.

V roce 2006 uzavřely společnosti Universal a Disney dohodu, která králíka Oswalda poslala zpět "domů". "Walt by byl nadšený, že má Oswalda zpátky," tvrdí ředitelka Disneyho archivu Becky Clineová, kterou cituje server Yahoo News.

Disneyho králík Oswald byl po léta ve vlastnictví Universalu

 

Animátoři od Disneyho nyní posbírali desítky autorových náčrtků a vytvořili ještě jeden krátký Oswaldův příběh - jako poctu ke králíkovým 85. narozeninám.  

Společnost Disney také nedávno oznámila, že se znovu chopí slavné pohádky o Sněhurce a zpracuje ji pro televizní vysílání. Jak uvádí BBC, klasický příběh chtějí tvůrci převyprávět a zasadit do světa pojmenovaného Jollywood. 

Autor:

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...