Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

ANKETA: Který český film by si ve Varech zasloužil ocenění?

Kultura

  11:48
Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary 2010 uvede letos v hlavní soutěžní sekci dva české filmy - 3 sezóny v pekle a Kuky se vrací. V sekci dokumentů bude o cenu usilovat dokument Katka. Soutěžit bude i debut Zoufalci a nízkorozpočtová road movie Dvojka. Který z filmů má podle vás šanci na úspěch?

3 sezóny v pekle (2009) foto: foto: lucie jansch

Letos se mezi 12 snímky objevily film Tomáše Mašína 3 sezóny v pekle, inspirovaný osudy jedné z nejznámějších postav československé literární scény Egona Bondyho. 

3 sezóny v pekle (2009)

Čtěte také:


Kuky se vrací.

V mezinárodní premiéře bude uveden v Soutěžní sekci také nejnovější film Jana Svěráka - dobrodružná komedie Kuky se vrací. Více čtěte ZDE.

Anketa

Který z českých filmů by si podle Vás zasloužil cenu MFF Karlovy Vary?

3 sezóny v pekle 204
Kuky se vrací 90
Katka (dokument) 68
Zoufalci 35
Dvojka 45



Katka

Do soutěže dokumentů byl uveden časosběrný projekt  Heleny Třeštíkové Katka, který zaznamenává osud titulní protagonistky bojující se silnou drogovou závislostí.

Zoufalci

O cenu v soutěži Na východ od Západu usiluje debut Jitky Rudolfové nazvaný Zoufalci. Jde o realistickou komedii o bilancujících třicátnících, kteří vědí, co v životě nechtějí, aniž si však jsou jisti tím, co chtějí.

Nízkorozpočtový autorský debut Jaroslava Fuita 'road movie ve třech' Dvojka byl zařazen do soutěžní sekce Fórum nezávislých. 

Dvojka

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!