Pátek 26. dubna 2024, svátek má Oto
130 let

Lidovky.cz

Atentát na prezidenta. V dramatu si hlavní roli zahraje ‚komediant‘ Seth Rogen

Kultura

  18:00
LOS ANGELES - Připravovaný hollywoodský snímek Newsflash bude vyprávět o atentátu na prezidenta Kennedyho očima zúčastněných novinářů. Projekt ale vzbuzuje obavy kvůli režii a herci v hlavní roli.

Americký prezident John F. Kennedy. foto: Reuters

„Prezident Kennedy zemřel v jednu hodinu odpoledne,“ sděloval šokovaným američanům z televizní obrazovky reportér Walter Cronkite. Právě jeho si v připravovaném snímku Newsflash zahraje hollywoodský komik Seth Rogen. Jeho obsazení do velmi vážné role je podle některých nezvyklé a vzbuzuje obavy stejně, jako to udělal výběr režiséra.

Do režisérského křesla usedne David Gordon Green, režisér známý především pro „béčkové“ komedie a dramata. Mezi jeho díla patří třeba Princ a Pruďas, Všechny normální holky nebo snímek Joe. Je otázka, na kolik Greeneovi sedne vážné drama o jedné z nejdůležitějších událostí amerických dějin.

Lidé se už týdny hádají, jestli je Smrtonosná past vánoční film. Hlasujte v anketě

Snímek Newsflash bude sledoval Waltera Cronkitea, jeho šéfa Jima Auburyho a spolupracovníka Dana Rathera. Tito novináři se budou snažit být informačním orgánem Ameriky v těžkých časech.

I přes komediální pověst Setha Rogena je pravdou, že nepůjde o jeho první roli v dramatu. Ve snímku Steve Jobs (2015) režiséra Dannyho Boylea ztvárnil Stevea Wozniaka, spoluzakladatele společnosti Apple. Seth Rogen by tak mohl dopadnout podobně jako Tom Hanks nebo Bill Murray, herci, kteří začínali v komediích, ale vypracovali se na oceňované herce dramatických rolí.