Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Baby Yoda je blízko. Druhá řada seriálu Mandaorian ze světa Star Wars dorazí již v říjnu

Drsňák lovec. Seriál Mandalorian (2019). Režie: Jon Favreau. foto: DISNEY

DALEKÁ, PŘEDALEKÁ GALAXIE - Akční seriál Mandalorian (The Mandalorian) byl jedním z největších překvapení minulého roku. Dobrodružství hlavního hrdiny (Pedro Pascal) bude pokračovat již brzy. Společnost Disney překvapivě oznámila, že se fanoušci dočkají již letos na konci října.
  18:00

Obrněný lovec odměn Mandalorian v podání Pedra Pascala koncem minulého roku obrazovky útokem. Recept na úspěch? Chytře vystavěný příběh, akční scény, ale hlavně neskutečně roztomilý zelený mimozemšťánek nazvaný v seriálu jednoduše jen Dítě (The Child). Internet mu ale neřekne jinak než Baby Yoda.

Seriál The Mandalorian (2019). Tvůrce: Jon Favreau.
Příchod hrdiny. Seriál Mandalorian (2019). Režie: Jon Favreau.

První série si vedla dobře i u kritiky, protože byl Mandalorian nominován hned na 15 cen Emmy, televizní obdobě Oscarů. Lovec se nyní vrátí na službu Disney+ již 30. října. V tiskovém prohlášení to sdělila společnost Disney.

Příběhově o druhé sérii není známo nic. Konec první ale naznačoval, že Mandalorian bude hledat domovský svět malého prcka. Fanoušci doufají, že se konečně vysvětlí původ dítěte. Kdyby byl opravdu potomkem mistra Yody, znamenalo by to, že Yoda porušil jedno z hlavních jedijských pravidel - žádné milostné vztahy. Zatím můžeme jen spekulovat. Minulá série také skončila odhalením toho, že hlavní „záporák“ Moff Gideon (Giancarlo Esposito) vlastní Darksaber, unikátní černý světelný meč patřící původně mandalorianské rase.

Z hereckého obsazení víme, že se v blíže neupřesněné roli objeví herec Michael Biehn (Vetřelci, Terminátor). Herečka Rosario Dawsonová (Wonder Woman, Vyvrženci pekla) by podle dostupných informací měla hrát Jedijku Ashoku Tano. Ashoka je mezi fanoušky velmi oblíbená postava, která má jednu z hlavních rolí v kresleném seriálu Star Wars: Klonové války. Pokud je informace pravdivá, půjde o první hrané zobrazení této mladé válečnice.