Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

‚Batfleck‘ skončil kvůli alkoholu. Zase bych do toho spadl, přiznal herec Affleck

Kultura

  16:00
Praha - Herec Ben Affleck v rozhovoru pro deník The New York Times přiznal, co bylo skutečným důvodem jeho dobrovolného odchodu z role komiksového Batmana. Herec, který již dříve bojoval s alkoholem, se bál, že znovu začne pít.

Ben Affleck jako Batman. foto: WARNER BROS

Když Ben Affleck pověsil loni v lednu roli Batmana na hřebík, řekl k tomu jen, že to zkrátka už dál nezvládne. Rozhovořil se nyní po více než roce v rozhovoru pro americký deník.

„Tenkrát jsem někomu ukázal scénář chystaného filmu o Batmanovi. Řekl mi, že ten scénář je sice dobrý, ale že já se upiju k smrti, pokud si tím projdu znovu,“ popsal herec. Rozhodl se proto skončit.

Ben Affleck se po deseti letech rozvádí s Jennifer Garnerovou
Herec Ben Affleck

Ben Affleck ztvárnil Batmana ve třech snímcích - Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti (2016), Sebevražedný oddíl (2016) a Liga Spravedlnosti (2017). Ani jeden z těchto filmů však nebyl příliš vřele přijat kritikou. Nemluvě o samotném hereckém výkonu Bena Afflecka, jehož Batmanovi se začalo poněkud nelichotivě přezdívat Batfleck. To vše byla pro herce velká psychická zátěž. 

Herce nicméně zlomil hlavně jeho rozvod s herečkou a producentkou Jennifer Garnerovou. O něm se v rozhovoru také rozpovídal. Prý šlo o největší chybu v jeho životě. „Dlouhou dobu jsem alkohol zvládal. Ve větším množství to přišlo až když se moje manželství začalo řítit do záhuby. Snažíte se hledat útěchu v pití, sexu, hazardních hrách, nakupování nebo čemkoliv jiném. Život je ale vždycky jen horší,“ přiznal. V roce 2018 byl již potřetí na alkoholové odvykačce.

Ben Affleck

Ben Affleck v roli nahradil Christiana Balea, která se superhrdinou stal v oceňované trilogii Temný rytíř režiséra Christophera Nolana. V porovnání s Balem, jehož herecký výkon si od kritiky i diváků vysloužil ovace, působila Affleckova verze jako velmi slabá náhrada. Affleckovou náhradou se stal Robert Pattinson (Stmívání, Maják). V novém snímku režiséra Matta Reevese ho diváci uvidí v červenci příštího roku. 

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...