Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Kultura

Batole se chystá vydat hudební album. Zvuky nahrál přístroj ještě když bylo v břiše matky

Batole Luca Yupanqui. foto: SACRED BONES

LOS ANGELES - Album Zvuky nenarozeného (Sounds of an Unborn) čerstvého batolete jménem Luca Yupanqui je bizarní produkt hudebního průmyslu. Přístroj snímal pohyby dítěte v břiše matky a převáděl je na zvuk. Album vyjde 2. dubna.
  5:00

Matka malé holčičky Elizabeth Hartová je členkou rockové skupiny Psychic Ills (Psychicky nemocní), otec je hudebním producent Iván Diaz Mathé. Během pětihodinových „meditačních seancí“ nahrávali pohyby jejich dosud nenarozeného dítěte skrze elektrody na matčině břichu. 

Ty pak pomocí moderních technologií převedly na vibrace a z nich pak i na hudbu. Do výsledného zvuku se hudebníci podle svých slov snažili zasahovat co nejméně. 

Podle informací hudebního vydavatelství Sacred Bones je batole fanouškem vlastní muziky. „Její vědomí toho, co se kolem děje, je fascinující. Otevřela oči a upřeně se dívala na své rodiče. Nebylo pochyb o tom, že poznala zvuky, které ještě v břiše sama vydávala. Věděla, že se navrací k rituálům, které je kdysi spojily,“ napsalo vydavatelství ve vyjádření. 

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...