Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Benátská noc se vzdala. V bahně a dešti už nešlo dál hrát

Kultura

  10:21aktualizováno  11:29
MALÁ SKÁLA - Hudební festival Benátská noc v Malé Skále na Jablonecku kvůli nepřízni počasí skončil předčasně. Sdělili to pořadatelé. V poslední den festivalu se měli na pódiích ještě objevit například Vilém Čok, kapela Znouzecnost, Olga Lounová, Debbi, Václav Neckář nebo houslista Jaroslav Svěcený spolu se slovenskou kapelou Cigánski diabli.

Festival Benátská noc foto: ČTK

"Navýsost nepříznivé počasí, se kterým pořadatelé bojovali od začátku, nadále znemožňuje zajistit bezpečný provoz festivalového areálu. Nepřetržitý déšť a rozmoklá půda nedovoluje návštěvníkům dopřát další bezproblémový průběh festivalu," uvedla mluvčí festivalu Johana Turnerová.

Benátská noc měla problémy s počasím už i v předchozích letech. Není to tak poprvé, co se nedělní program kvůli dešti ruší. Pořadatelé peníze za vstupenky návštěvníkům nevracejí.

Bubeníci se chránili plexisklem
"Nechápu to, když jsme to včera zvládli v dešti, dnes už bychom to vydrželi, když přestalo pršet," řekla serveru Lidovky.cz jedna z divaček festivalu Jitka Velová.

Podle divačky si bubeníci kapel chránili obličeje plexisklovými destičkami, aby jim při hraní nestříkala voda a bláto do obličeje.

Psali jsme:

Benátská noc neoficiálně začala už ve čtvrtek, kdy pro nedočkavé návštěvníky zahrály například Folimanka blues, 05&Radeček nebo Bára Zemanová.

V pátečním programu se jako hlavní hvězda představila americká skupina Dream Theater. Největším lákadlem sobotního programu byla německá trojice Scooter.

Vzhledem k chladnému a deštivému počasí, které provázelo festival od samého začátku, na něj letos dorazilo asi 15 000 lidí, loni jich bylo dvakrát tolik.

Autoři: ,

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!