Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Bittová, Dusilová a Načeva se podruhé sejdou ve společném projektu

Kultura

  10:00
Když Iva Bittová, Lenka Dusilová a Monika Načeva ohlásily na prosinec loňského roku čtyři společné koncerty, vzali fanoušci vstupenky útokem a koncerty byly vyprodány v řádu hodin, nejvýše dnů. Nyní toto hvězdné trio české alternativní scény hlásí návrat, tentokrát na sedm vystoupení.

Lenka Dusilová, Iva Bittová, Monika Načeva foto: Romek Hanzlík

Nejprve se trojice představí na jediném letním festivalu, a to 25. srpna na Festivalu nepopulární hudby Eurotrialog Mikulov. Na podzim se dámy sejdou ve zkušebně, aby celý projekt hudebně posunuly dál a na dalších koncertech, jež proběhnou v listopadu, překvapily zase něčím novým. V plánu je také vydání alba a videa natočeného na loňských koncertech.

Pokračování společného projektu zpěvaček, jež jsou spíše solitérního založení, nebylo po prvotním nápadu jisté. Publikum však bylo nadšeno komorní atmosférou loňských koncertů a zpěvačky samy si vzájemně umělecky i lidsky káply do noty. Rozhodnutí koncerty zopakovat přišlo zcela přirozeně.

Iva Bittová se etablovala na světové hudební scéně mezi nejžádanější hudebníky alternativní scény, Lenka Dusilová je jednou z nejzajímavějších tvůrkyň našeho indie popu a Monika Načeva kráčí vlastní cestou fúzí žánrů od šansonu po elektroniku. Všechny tři vydávají velice ceněná alba.

Vzhledem k dlouholetým plánům Ivy Bittové nelze případné další koncerty očekávat dříve než v roce 2020.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!