Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Blaník si kvůli Ransdorfovi počkal a jeho kauzu pojal po svém. Tajemný V. H. je Žížala

Kultura

  11:04
Miloslav Ransdorf chtěl vybrat švýcarské konto Tondy Blaníka, „odhalil“ nový díl satirického seriálu, který vyšel kvůli smrti europoslance se zpožděním. Díl s názvem Tajemný V. H. přináší vlastní verzi výkladu poslední kauzy, ve které Ransdorf figuroval. Jako každý jiný díl seriálu je i tento plný ostřejších výrazů.

Marek Daniel jako Tonda Blaník. foto: Nikolas Tušl

Blaník se případem začal zabývat ze strachu svých klientů z vrchních pater české politiky. O „uspořený pandurný“ měl například strach lobbista Marek Dalík. Po pár telefonátech se ale doposud klidný Blaník rozčílí. Zjistí, že Ransdorf chtěl vybrat konto s jeho zisky proudícími ze zákulisních politických aktivit.

Tvůrci se jako vždy nebáli sprostých slov a barvitých označ

Tvůrci Kanceláře Blaník pozdrželi díl. Zřejmě kvůli Ransdorfově smrti

ení. I ta nejspíš patřila mezi faktory, proč díl po smrti Miloslava Ransdofa pozdrželi. Blaník Ransdorfa v telefonátu s kolegou Liborem označuje jako „křivohubýho bambulu“ a později na něj samotného křičí do telefonu. Samozřejmostí jsou pro cholerického šéfa kanceláře ostrá slova.

Zároveň se v této epizodě přiostřil vztah Blaníka a jeho asistenta Žížaly, který je oním tajemným V. H. Společně s Blaníkovou matkou chtěl totiž poslat 9 miliard do fondu na snížení státního dluhu, který založil prezident Zeman. Právě lobbistova matka je v seriálu již dlouhodobě v „úzkém kontaktu“ s hlavou státu.

Kancelář Blaník

Kancelář Blaník je politicko-satirický seriál, který vysílá internetová televize Stream.cz od dubna roku 2014. Hlavních rolí se ujali Marek Daniel (Tonda Blaník), Michal Dalecký (Žížala) a Halka Třešňáková (Lenka).

Autor:

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...