Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

VIDEO: Přehlídka opilých českých hereček a James Harries navrch

Kultura

  10:00
Ne, to není žádná žhavá bulvární kauza, nýbrž nový videoklip Song Of Happiness, se kterým přišlo hudební sdružení Blue Shadows okolo skladatele a kytaristy Petra Ostrouchova.

Veronika Kubařová ve videoklipu skupiny Blue Shadows Song of Happiness foto: Julie Vrabelová

Kapela Blue Shadows vznikla proto, aby mohll Petr Ostrouchov v roce 2015 natočit svoji scénickou hudbu k televizní minisérii Viktora Tauše s názvem Modré stíny. Hudebníkům se spolupráce zalíbila natolik, že ve společné práci pokračovali. K titulní skladbě seriálu přidali řadu nových skladeb a vzniklo eponymní album nového tělesa.

VIDEO: Půda, vyprané prádlo, kolíčky, a k tomu HLASkontraBAS

To tvoří samí velmi dobře známí hudebníci: kromě Ostrouchova proslulý violoncellista z oblasti klasické hudby Jiří Bárta, bubeník Martin Novák (známý především z kapel Lenky Dusilové, Jany Kirschner a Davida Dorůžky), kytarista Josef Štěpánek a hostující britský zpěvák James Harries.

Ke skladbě Song of Happiness, kterou zpívá právě Harries, nyní přinášejí Blue Shadows videoklip. Režisér Viktor Tauš získal pro spolupráci do rolí žen, které nad sebou ve stavu opilosti ztrácejí kontrolu, sestavu známých hereček: Jitku Schneiderovou, Kláru Melíškovou, Janu Plodkovou, Elišku Křenkovou, Jenovéfu Bokovou, Veroniku Kubařovou a Alenu Dolákovou.

Autor: