Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bob Dylan věnuje peníze ze svého vánočního alba na charitu

USA

  9:57
Americký hudebník Bob Dylan, který nedávno zmátl hudební kritiky i řadu svých fanoušků albem vánočních koled, se chystá věnovat výtěžek z této desky lidem, kteří jsou bez domova nebo trpí hladem. Osmašedesátiletý zpěvák to řekl v exkluzivním rozhovoru pro časopis Big Issue, který pomáhá lidem bez domova.

Bob Dylan foto: koláž exclaim.caReprofoto

Všechny vydělané peníze z alba Christmas in the Heart podle Dylana poputují organizacím, které pomáhají hladovým lidem v USA, Británii a v dalších 80 zemích světa. Tyto organizace podle Dylana pomáhají lidem přímo. "Žádná armáda, žádná byrokracie a žádná vláda jim nestojí v cestě," zdůvodnil svůj záměr.



Dylan v rozhovoru také vzpomínal na Vánoce v rodné Minnesotě a řekl, že se navzdory svému židovskému původu vždy cítil jejich součástí. Vánoční koledy prý patřily do jeho života stejně jako folkové balady, kterými se proslavil. Koledy podle něj mají takovou sílu, protože jsou univerzální a lidé na celém světě si k nim mohou najít cestu.

Čtěte také:


Bob Dylan: Christmas in the Heart

Bob Dylan se narodil jako Robert Allen Zimmerman ve městě Duluth v Minnesotě v roce 1941. Příjmení si změnil podle velšského básníka Dylana Thomase. Za svoji kariéru vydal přes 40 alb, získal 11 ocenění Grammy a stal se jednou z nejvlivnějších osobností rockové hudby. Je znám především svým svérázným mečivým zpěvem, díky kterému dokázal vtisknout osobitost i klasickým vánočním koledám.

Autoři: ,

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...