Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

‚Brečel jsem pětkrát až šestkrát.‘ Noví Avengers jsou podle prvních reakcí filmovým milníkem

Kultura

  14:00
LOS ANGELES - První reakce na nový film Avengers vychvalují vyrovnaný mix akce a emotivních momentů. Diváci se vesměs shodují na tom, že v kinosále dali alespoň jednou volný průchod slzám. Snímek Avengers: Endgame se v českých kinech začne promítat od čtvrtka 25. dubna.

Iron Man/Tony Stark (Robert Downey Jr.) ve snímku Avengers: endgame (2019). foto: MARVEL

Na očekávaný film je stále uvaleno recenzní embargo, první diváci se ale se svými pocity začínají svěřovat na sociálních sítích. Diváci, kteří byli schopni zvládnout více než tři hodiny délky filmu (182 minut), Avengers náležitě odměnili. Alespoň podle prvních reakcí.

S odhadovým rozpočtem na produkci ve výši 300 až 400 milionů dolarů je...
V Avengers: Infinity War se hrdinové postavili největšímu padouchovi vesmíru...

Avengers: Endgame je ohromující, úžasný film. Nikdy jsem nic podobného neviděl. Tenhle film je vším, čím jsem chtěl, aby byl. Úžasné,“ napsal na svůj Twitter Brandon Davis. „Když jsem sledoval nové Avengers, hlasitě jsem se smál, hlasitě tleskal a usedavě plakal. Ten film překonal všechna má očekávání a je skvělým vyústěním celého filmového univerza od Marvelu,“ dodal.

„Snímek Avengers: Endgame je mistrovský epos. Opravdové vyvrcholení všech 22 filmů marvelovského univerza, které nejen uzavře celý příběh, ale dál na něm staví. Dozvíte se v něm věci o všech ostatních předešlých filmech. Pokud je předchozí Infinity War svaly, tak Endgame je mozek. A ten konec! Páni!“ popsal své dojmy Erik Davis, editor webového magazínu Fandango.

Jízda plná emocí

„Představte si tu nejlepší možnou podobu Avengers: Endgame a tenhle film ji stejně předčí. Brečel jsem pětkrát až šestkrát. Je to ten nejemotivnější a nejepičtější film celého filmového univerza Marvelu,“ shrnul Peter Sciretta, recenzent webu Slash Films.

„Právě jsem viděla Avengers: Endgame a na tuhle jízdu fakt nejste připravení. Všechno to teoretizování vás na tohle nepřipraví. Hodně jsem brečela, házela rukama ve vzduchu a křičela z plných plic. Je to úžasné,“ neskrývala nadšení Beatrice Verhoevenová, recenzentka webu The Wrap.

„Film Avengers: Endgame je natolik plný komiksové úžasnosti, že na jeho příchod nemusíte být připravení! Skvělý mix akce, emocí a humoru ve filmu, ve kterém se během celé doby hraje o hodně. Je to opravdu milník v blockbusterové filmařině,“ míní Dennis Tzeng ze serveru Collider.

„V celém sále nebylo při závěrečných titulcích jediné suché oko,“ zmínil Ramin Setoodeh z webu Variety.

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...

Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!
Rozdáváme hygienické pomůcky ZDARMA!

Hledáte udržitelnou a kvalitní hygienickou péči pro sebe i vaše miminko? Už dál nemusíte. Zapojte se do testování a vyzkoušejte produkty ECO by...