Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Bridgertonovi boří rekordy. Pohled do života smetánky se stal nejúspěšnějším původním seriálem Netflixu

Kultura

  18:00
LONDÝN - Seriál Bridgertonovi vidělo za první měsíc od premiéry 82 milionů diváků. To je o šest milionů víc, než měl dosavadní držitel rekordu, fantasy seriál Zaklínač.

Natáčení seriálu Bridgerton. foto: Netflix

Bridgertonovi jsou bohatá rodina. Strašlivě bohatá. Patří také k té nejvybranější londýnské společnosti. Vévoda z Hastingsu Simon Basset se do té nejvyšší společnosti plánuje dostat a tak se začne dvořit mladičké Daphne Bridgertonové. Rychle ale zjišťuje, že jeho šaráda nevychází, protože kouzelné dívce nikdo nemůže odolat. A to je teprve začátek.

Bridgertonovi vzali koncem prosince diváky útokem. Za první měsíc od premiéry je vidělo 82 milionů diváků, což z nich činí nejúspěšnější seriál od Netflixu. Připomeňme, že Netflix má v současné chvíli zhruba 200 milionů platících uživatelů. 

Natáčení seriálu Bridgerton.
Natáčení seriálu Bridgerton.

Daily Mail také nedávno informoval o Efektu Bridgerton (Bridgerton Efect) s odvoláním na to, že se diváci zoufale snaží vytvořit si regentskou Anglii doma. Podle údajů eBay narostlo vyhledávání starožitného nábytku, korzetů nebo i vistárií, což jsou ty krásně květoucí dřeviny u vchodu do domu Bridgertonových.

Seriál také udělal z dosud nepříliš známého herce Regého-Jeanova Pageta, představitele Simona Basseta, hvězdu první kategorie. Fanoušci o něm hovoří jako o ideálním kandidátovi na příštího Jamese Bonda. 

Za seriálem jako tvůrce (showrunner) stojí Chris Van Dusen. Ten je podepsaný hlavně pod seriálem Chirurgové.

V seriálu hrají Adjoa Andoh, Julie Andrewsová, Jonathan Bailey, Jason Barnett, Ruby Barkerová, Sabrina Bartlettová, Nicola Coughlanová, Kathryn Drysdalová, Phoebe Dynevorová nebo Ruth Gemmellová.

Bridgertonovi vznikají na motivy britské spisovatelky Julie Quinnové. Ta zatím o majetné rodině napsala devět románů.

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!