Čtvrtek 25. dubna 2024, svátek má Marek
130 let

Lidovky.cz

Britský producent Max Cooper přiveze audiovizuální show. Už ve čtvrtek do Roxy

Kultura

  11:17
PRAHA - Nepřímo se hlásí k hudebnímu odkazu Jona Hopkinse, z jeho tvorby ale dýchá i vliv Aphexe Twina či kapely Sigur Rós. Už ve čtvrtek přijede britský producent Max Cooper se svou unikátní show Mesh live do pražského klubu Roxy. Milovníky techna a ambientu překvapí rok od vydání dlouho očekávaného debutu „Human“ v rámci festivalu Spectaculare.

Britský producent Max Cooper. foto: festival Spectaculare

Jde o nevšední postavu světové elektronické scény. Max Cooper spojuje nadšence do techna i ambientu. Už ve čtvrtek zahraje v legendárním klubu Roxy v rámci festivalu Spectaculare, které v Praze hostí i taková jména, jako je Peter Broderick, Nosaj Thing, Nils Frahm či Christian Löffler.

Max Cooper coby britský producent techna a doktor výpočetní biologie v jedné osobě mísí několik žánrů. Na kontě má už dvě desky, jednak album Human z roku 2014 a Emergence z roku 2016. Hudební svět ale okořenil i řadou EP a remixů.

Ve svém hudebním curriculum vitae má i několik ocenění. V roce 2012 jej zařadil hudební web Resident Advisor mezi 20 nejlepších elektronických vystoupení roku. Platforma Beatport mu přidělila páté místo žebříčku Nejlepší umělec roku 2012.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!