Středa 24. dubna 2024, svátek má Jiří
130 let

Lidovky.cz

Broadwayský muzikál Muž z La Manchy má českou premiéru. Představí velká jména

Kultura

  15:00
PRAHA - Už v květnu se divadlem Na Prádle rozezní hity ze známého broadwayského muzikálu Muž z La Manchy. Představí se v něm přední anglicky mluvící herci žijící v České republice. Někteří z nich dokonce za muzikálem přiletěli ze zahraničí.

Inscenace Muž z La Manchy. Lane Davies jako Don Quijote a Jerry Winsett jako Sancho Panza. foto: Prague Shakespeare Company

Muž z La Manchy je muzikál Mitche Leigha, Dala Wassermana a Joe Dariona, který získal několik prestižních cen Tony. Je inspirovaný známou knihou Don Quijote a skutečným příběhem Miguela Cervantese. „Je to hra ve hře, kde se mísí fikce s realitou. Počínaje samotným Cervantesem, který ve vězení na svou obhajobu inscenuje hru Don Quijote. Hra je inspirovaná skutečným soudním procesem se Cervantesem jako heretikem. V průběhu představení se setkáte s dalšími postavami jako Sancho Panza, Antonia, Aldonza, a uslyšíte jedny z nejskvělejších písní napsaných pro divadlo, které se staly klasickými hity. Nezapomenutelná je skladba „Impossible Dream“, kterou převzali i zpěváci jako Elvis Presley a Frank Sinatra,“ říká producent hry, Bob Boudreaux a dodává, že se podařilo zajistit skvělé mezinárodní obsazení.

Příliš mnoho krve. Divadlo Na zábradlí přichází se svojí verzí Macbetha

V hlavní roli se představí Lane Davies známý ze seriálů Santa Barbara nebo Dallas, společně s Jerry Winsettem, se kterým hráli toto představení již mnohokrát. „Muzikál jsme hráli v USA a vždy jsem měl po boku Jerryho Winsetta, který hrál Sancho Panzu. Ani v Praze tomu nebude jinak. Jsem na tohle dost pověrčivý. Muž z Lamanchy měl na Broadway ohromný úspěch, získal cenu Tony, což je obdoba české Thalie. Už teď se těším na diváky tady v Praze,“ říká Lane Davies, kterého uvidíme v roli Dona Quijota. V muzikálu si zahraje i britská velvyslankyně Jan Thompson OBE, která už patří mezi stálé herce Prague Shakespeare Company. V muzikálu uvidíme i Annu Fialovou, která byla velmi úspěšná v reality show Tvoje tvář má známý hlas a mnoho dalších. Premiéra muzikálu Muž z La Manchy proběhne v pražském Divadle Na Prádle ve čtvrtek 18. května od 19:00 hodin. Muzikál je v angličtině s českými titulky od Pavla Šruta a je podpořen Institutem Cervantes v Praze.

MAN OF LA MANCHA (Muž z La Manchy)

Autoři: Dale Wasserman, Mitch Leigh, Joe Darion

Režie: Lane Davies

Datum: 18, 19, 20, 23, 24. května & 4, 5, 12, 13, 17 . června od 19:00

Místo: Divadlo Na Prádle, Besední 3, Praha 1

Titulky: český překlad a titulky Pavel Šrut

Vstupenky: 250Kč–650Kč,k dispozici na www.pragueshakespeare.com nebo www.viamusica.cz

Inscenace Muž z La Manchy. Lane Davies jako Don Quijote.

Autor:

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.