Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Bude Ivánek II. Divadlo Rubín zpracuje 'tajnou' nahrávku Kočí

Kultura

  15:35
PRAHA - Pražské divadlo A Studio Rubín v neděli večer uvede mimořádné scénické čtení z tajně pořízené nahrávky bývalé šéfky poslaneckého klubu strany Věci veřejné Kristýny Kočí, kterou tento týden zveřejnil server Týden.cz. Informovala o tom produkční divadla Lenka Chalupová.

Jiří Lábus a Petr Čtvrtníček foto: Hynek GlosLidové noviny

Scénické čtení na motivy záznamu, který odhaluje pletichy českých politiků, bude režírovat Tomáš Svoboda, roli poslankyně Kristýny Kočí ztvární Barbora Poláková, Lukáše Vícha z VV bude hrát Ondřej Pavelka.

Populární herec Ondřej Pavelka.

Server Týden.cz uveřejnil nahrávku, ve které poslankyně Kočí naznačuje, že na současné krizi Věcí veřejných a potažmo celé vlády se od loňska podílela ODS. Po zveřejnění nahrávky začala Kočí tvrdit, že v rozhovorech "záměrně potvrzovala a dále rozvíjela spekulativní informace", které šíří její bývalí kolegové z VV. Autor nahrávky, člen frýdecko-místecké organizace VV Lukáš Vích, ale řekl, že slova Kočí o puči dlouhodobě připravovaném ve spolupráci s ODS jsou pravdivá.

Čtěte také

Zhruba půlhodinové scénické čtení se uskuteční v prostorách u baru v A Studiu Rubín, kam se vejde 65 diváků. Začne v neděli ve 20:30 po skončení představení Salome. O uměleckém ztvárnění nahrávky se ví jen to, že Ondřej Pavelka oblékne lidový kroj a uchopí vidle.

Skandál v českém fotbale
Podobný scénický projekt připravil na přelomu let 2004 a 2005 herec Petr Čtvrtníček. Reagoval jím na korupční skandál v českém fotbale, předlohou mu byly policejní odposlechy, při nichž se bývalý manažer fotbalového klubu Viktorie Žižkov Ivan Horník domlouval s rozhodčími a delegáty na úplatcích.

Ve slavné inscenaci s názvem Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit...? hrál se Čtvrtníčkem také Jiří Lábus a kromě jiného byla za hudebního doprovodu symfonického orchestru uvedena i na MFF v Karlových Varech.

Psali jsme:

Autoři: ,

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.