Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Budoucnost Kasabian je nejistá. Od populární rockové skupiny odešel zpěvák Tom Meighan

Kultura

  19:00
Leicesterské - Tom Meighan chce vyřešit své osobní problémy a proto skončil v čele leicesterské alternativní rockové kapely Kasabian. O budoucnosti skupiny rozhodnuto není. Rocková formace byla v roce 2015 jedním z hlavních taháků festivalu Colours of Ostrava.

Kasabian foto: Charlie Gray

Tom Meighan podle kapely „již nějakou dobu bojuje s osobními záležitostmi a to již nějaký čas ovlivňovalo jeho chování“. Frontman si chce najít čas sám si záležitosti si urovnat. Kapela dodala, že nebude jeho rozhodnutí dále komentovat.

Zpěvák anglické kapely Kasabian Tom Meighan.
Kasabian

Na svém osobním účtu Meighan poděkoval fanouškům za dosavadní přízeň. „Jsem teď na opravdu dobrém místě,“ napsal. Letos v rozhovoru pro magazín Q potvrdil, že se po smrti blízkého přítele a těžkého rozchodu potýká s psychickými problémy. 

Spekuluje se, že Meighanův odchod souvisí i s tím, že se dopustil domácího násilí na své bývalé snoubence Vikki Agerové. Soud nařídil zpěvákovi 200 hodin obecně prospěšných prací.

Kapela Kasabian vznikla v roce 1997, když se ve zkušebně potkali tři spolužáci – Sergio Pizzorno, Chris Edwards, Chris Karloff a Tom Meighan. Skupina vydala šest studiových alb. V roce 2015 se předvedla jako jedno z hlavních lákadel festivalu Colours of Ostrava. Její další působení je po Meighanově odchodu nejasné. 

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Kuchaře/Kuchařku pro střední školu

Střední škola a Mateřská škola Aloyse Klara
Praha
nabízený plat: 20 000 - 29 000 Kč