Úterý 23. dubna 2024, svátek má Vojtěch
130 let

Lidovky.cz

Cameron má chuť na další trhák: 3D Kleopatru s Angelinou Jolie

Kultura

  8:34
HOLLYWOOD - Americkým Hollywoodem hýbou zvěsti o novém megaprojektu, do kterého by se údajně chtěl pustit režisér James Cameron. Jde nejspíš o novou verzi Kleopatry v 3D formátu, v níž by hlavní roli ztvárnila Angelina Jolieová, napsal dnes zpravodajský server CNN.

Angelina Jolie foto: Reprofoto

Podle expertů na dění ve filmovém světě je možnost natočení tohoto filmu velmi vysoká. Jolieová si už dlouho chce zahrát slavnou egyptskou královnu a Cameron už údajně zahájil jednání o projektu se Sony Pictures Entertainment.

Scénář by měl být adaptací knihy Cleopatra: A Life autorky Stacy Schiffové, která boří zažité stereotypy a opírá se o vzácná dostupná fakta a příběhy o egyptské královně. Schiffová by ráda v roli Marka Antonia ráda viděla Joliina životního partnera, herce Brada Pitta.

Angelina Jolieová už několikrát vyjádřila své přání "obléknout" si jednou roli Kleopatry. "Vždycky jsem si myslela, že její život byl opravdu bájný," řekla v jednom z rozhovorů.

"A pak jsem si přečetla její příběh a objevila jsem její odlišnou stránku - že byla matkou, vůdkyní a intelektuálkou, která mluvila pěti jazyky! To všechno je mnohem zajímavější, než jak je obvykle prezentována," poznamenala Jolieová.

Podle komentátorů na filmových blozích je pro Camerona nepochybně Jolieová přirozenou volbou pro roli Kleopatry, ale s ohledem na rozmach jeho projektů hrozí reálné nebezpečí, že Egypt bude nakonec vypadat trochu jako Pandora; planeta z Cameronova filmového trháku Avatar. A tak nakonec může být výsledek mimořádný - nebo mimořádně špatný.

Autoři: ,

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč